Grăsimea care rămâne pe tigăi ne poate da, adesea, bătăi de cap, mai ales dacă apucă să se și întărească. Mai jos, vă vom prezenta câteva trucuri care îți vor salva viața și te vor face să petreci mai puțin timp în bucătărie. Iată cum să cureți grăsimea de pe tigăi, cu doar câteva ingrediente pe care oricine le are în casă.

Cum să cureți grăsimea de pe tigăi

Una dintre cele mai bune soluții este curățarea tigăii cu bicarbonat de sodiu. În primă fază trebuie să pregătiți o pastă densă amestecând apă oxigenată și bicarbonat de sodiu. Apoi, adăugați câteva picături de detergent de vase în amestec.

Aplicați pasta pe fundul tigăii cu ajutorul unui burete abraziv, folosind mișcări circulare. Lăsați pasta să se usuce pe tigaie timp de 30 de minute până la o oră. Când pasta s-a uscat, folosiți un buretele abraziv și o periuță de dinți pentru a freca grăsimea. Ulterior, veți vedea cum tigaia voastră se transformă în una ca nouă.

curatenie, grasime, tigai
Trucuri de curățenie                                                                                                      Sursă: fotografie generată de DALL-E

Dacă credeți că grăsimea este una persistentă și vă temeți că această metodă nu va funcționa, mai avem o soluție. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați tigaia în oțet timp de 30 de minute, apoi să clătiți și să aplicați pasta de bicarbonat de sodiu.

Alte metode inedite

O altă metodă la care nu v-ați fi așteptat este curățarea grăsimii de pe tigăi cu ketchup. În cazul acestei metode trebuie să acorzi mai mută atenție. Pe lângă asta, întregul proces va dura mult mai mult pentru că ketchup-ul va trebui lăsat peste noapte. Chiar dacă vă va lua mai mult timp, această metodă va deveni preferata voastră și vă va salva tigăile preferate. Iată tot ce trebuie să faceți:

  • Acoperiți partea de jos a tigăii cu ketchup.
  • Lăsați să acționeze timp de câteva ore, ideal peste noapte.
  • Utilizați un burete abraziv și puțin detergent pentru a freca.
  • Clătiți.