Sistemul tău imunitar este la pământ și nu știi ce să mai faci ca să îți revii? Te-ai săturat să iei pastile care nu-și fac efectul? Ei bine, atunci ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți vom prezenta care sunt băuturile care te ajută să îți întărești sistemul imunitar. Toată lumea are în casă aceste ingrediente, așa că îți va fi foarte ușor.

Băuturile care te ajută să îți întărești sistemul imunitar

Apa

Apa este  o componentă esențială a lichidului limfatic, care furnizează celule albe din sânge care ajută la combaterea infecțiilor. Consumul de cantități adecvate de H2O este esențial pentru a începe să vă mențineți funcționarea sistemului imunitar.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o băutură grozavă de care să te bucuri pentru a consolida apărarea naturală a corpului tău. Acesta întărește imunitatea prin antioxidanții săi care ajută la protejarea celulelor împotriva oxidării și a speciilor reactive de oxigen.

Kefirul 

Ca și iaurtul, chefirul este bogat în diferite probiotice benefice care ajută la menținerea echilibrului microbiotei tractului gastro-intestinal.

Ceai de lămâie și ghimbir

Ceaiul de lămâie și ghimbir este bogat în vitamina C, care oferă proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea răspunsurilor imune negative.

bauturi, imunitate, fructe
Băuturi care îți întăresc sistemul imunitar                                                                   Sursă: fotografie generată de DALL-E

Suc natural de citrice

Vitamina C și acidul folic din sucurile de citrice susțin integritatea barierelor imunitare și protejează multe tipuri de celule imunitare. În plus, compușii bioactivi din citrice au efecte antiinflamatorii care susțin imunitatea.

Sucul de roșii

Roșiile sunt bogate în vitamina C, precum și în licopen, un carotenoid antioxidant benefic care posedă multe proprietăți de promovare a sănătății și este cunoscut pentru că ajută la combaterea inflamației sistemice.

Smoothie din spanac

Smoothie-ul din spanac oferă vitamina C și fier, ambele esențiale pentru un sistem imunitar sănătos.

Amestec de miere cu suc de lămâie

O băutură caldă, din miere și suc de lămâie, poate fi foarte utilă pe parcursul anotimpului rece.  Lămâile sunt bogate în vitamina C, care ajută la susținerea imunității.

Suc de morcovi, țelină, mere și ghimbir

Sucul de morcovi, țelină, mere și ghimbir susține sistemul imunitar și scade simptomele inflamației.