Iată unde poți vizita câmpurile de lavandă din țara noastră! Mai jos veți găsi o listă completă cu locurile exacte, dar și tariful de intrare într-un asemenea colț de natură.

Cu siguranță niște poze aici îi va uimi pe toți!

Unde poți admira câmpurile de lavandă?

1.Câmpul de lavandă din comuna Cocorăștii Mislii, satul Țipărești. Acest loc inedit se află în județul Prahova și se deschide vineri, 14 iunie, între orele 16:00-20:30. Proprietarii îi vor aștepta pe curioși și cu o sesiune de yoga la apus, la ora 19:00. Pe data de 15 iunie, grădina se va deschide la ora 09:00, atunci când va avea loc o nouă sesiune de yoga, potrivit paginii oficiale.

Evenimentele nu s-au oprit aici, deoarece duminică la 17:00 va avea loc un atelier cu lână, dar și un recital. Doritorii pot plăti și pentru un picnic în lavandă. Prețul biletului de intrare este de 10 lei de persoană, iar copiii sub 10 ani au gratuitate.
2.Câmpurile de lavandă din comuna Șăulia, județul Mureș. Acestea s-ar deschis pe data de 8 iunie și poate fi vizitat doar în weekend, scrie punctul.ro. Așadar, doritorii pot face o plimbare acolo în zilele de 15,16, 22 sau 23 iunie, între orele 10 și 21.
Intrarea aici este gratuită, așadar este o ocazia extraordinară să vă relaxați într-un asemenea loc unic.
Imagine reprezentativă pentru un câmp de lavandă. „Sursă: Fotografie generată de AI”
3.Livada cu Lavandă este un alt loc, parcă desprins dintr-o poveste. Aceasta se află pe Strada Principală, Podișor, Giurgiu. Așadar, din București drumul ar dura aproximativ o oră cu mașina. Aici au loc o serie de activități interactive, precum cinema în aer liber, pilates, sesiuni de pictură și sesiuni foto. Doritorii pot să se și cazeze într-un spațiu de tip glamping.
Programul: Sâmbăta – Duminică: 10:00 – 21:00. Prețul de intrare este de 15 lei/ persoană, copiii sub vârsta de 7 ani având acces gratuit.

Unde au loc festivaluri dedicate lavandei?

Există și festivaluri dedicate lavandei. Unul dintre ele are loc în Vinerea, Vălcani, o localitate din județul Alba, în weekendul 15-16 iunie 2024. Intrarea ar fi liberă, cu condiția ca participanții să cumpere un produs realizat din această plantă, potrivit ziarulunirea.ro. Aici ar exista și un loc de joacă pentru copii.
Totodată Festivalul Lavandei – Povestea mov are loc la Pecineaga, județul Constanța ține până pe 30 iunie 2024. Și aici accesul este gratuit, deoarece gazdele își doresc ca toți să se poată bucura de această recoltă bogată.
”Vă   invităm,  așadar,   la   o   experiență…  dobrogeană   parfumată,   cu   multe   surprize, momente foto neprețuite, realizate de un fotograf profesionist în lanul de lavandă, pe lângă creațiile gazdelor, deja cunoscute, rama foto supradimensionată, mașina  și bicicleta mov, leagăn, băncuțe  și alte acareturi“, au spus organizatorii pentru Ziua Constanța.
Lavanda are proprietăți uimitoare și este adesea folosită în ingredientele de înfrumusețare. De asemenea, ceaiurile sau biscuiții cu această plantă sunt delicioase.