Iată cum să prepari pastele carbonara  exact ca în Italia! Dacă până acum doar te gândeai cu jind la preparatele delicioase din Italia, acum poți încerca să le pregătești chiar în bucătăria ta. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și multă bunăvoință!

Cum să prepari pastele carbonara autentice?

Pentru ca gustul să fie cât mai autentic ai nevoie de produse de cât mai bună calitate. Acestea pot fi luate chiar din magazinele italienești. Ingredientele de care ai nevoie pentru pastele carbonara, pentru 4 porții:

-350 g spaghete

-200 g guanciale

-100 g pecorino Romano ras

-4 ouă medii

-piper

Imagine reprezentativă pentru pastele carbonara. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

În primul rând, trebuie să începeți prin punerea pastelor la fiert. Acestea trebuie puse în aproximativ 3 litri și jumătate de apă, în care presărați și sare. În tot acest timp, tăiați guanciale în bucățele mici, pe care mai apoi  le puneți într-o tigaie, fără ulei, deoarece grăsimea se va topi. Dacă nu le vreți crocante, puteți adăuga o lingură, 2 de apă de la paste, potrivit Recipes from Italy.

Următorul pas presupune pregătirea sosului minune. Așadar, trebuie să bateți ouăle întregi, să adăugați pecorino, iar la final, sare și piper, după gust. La final, ar trebui să obțineți un fel de pastă. După ce s-au fiert și pastele, puneți-le în tigaie, alături de guanciale. După ce le-ați lăsat câteva minute la foc mare, apoi stingeți flacăra de tot și adăugați sosul. Dacă pastele nu sunt cremoase după adăugarea acestuia, puteți să mai puneți puțină apă.

Trucuri pentru paste carbonara

-ouăle pe care le folosiți ar trebui să fie la temperatura camerei, astfel încât să nu stricăm consistența sosului

-puteți folosi în loc de guanciale, pancetta, o șuncă de porc delicioasă

-sosul obținut din ouă și pecorino nu trebuie pus când tigaia este pe foc, deoarece acesta se va brânzi, conform Bon Appetit.

– modul în care pastele sunt amestecate este foarte important. Odată ce sosul a fost adăugat, totul trebuie amestecat rapid.

-pastele trebuie să fie fierte doar pe jumătate, al dente așa cum se spune în Italia, transmite un bucătar celebru pentru sheerluxe.com.

-puneți puțin amidon în apa în care fierb spaghetele.

-adăugați suficientă sare în apa de la paste, dar și în sos. La fel și piperul este foarte important pentru gustul final.

-unii specialiști recomandă folosirea gălbenușurilor, fără albușuri pentru un sos gustos.

-nu folosiți niciodată smântână de gătit pentru pastele carbonara.