Pisicile sunt printre cele mai populare și îndrăgite animale de companie. Sunt afectuoase, istețe și mereu gata să se joace în orice moment al zilei. Am adunat câteva informații interesante despre pisici pentru a descoperi mai multe despre viața acestor creaturi.

Se estimează că pisicile au apărut acum aproximativ 9000 de ani, iar în prezent există peste 500 de milioane de pisici domestice în întreaga lume. Mai jos am pregătit o serie de curiozități fascinante despre pisici, detalii pe care probabil nu le cunoșteai despre aceste animale iubite de mulți.

Curiozități despre pisici

– inima unei pisici bate de două ori mai tare decât cea a unui om

– Ragdoll este cea mai mare rasă de pisici domestice, iar cea mai mică se numește Singapura

– o pisică nu trebuie apucată de ceafă niciodată, deoarece o vei putea răni, iar singura care o poate apuca este mama ei.

– dacă vorbești mai mult cu pisica ta, aceasta va începe să îți răspundă

– pisicile încep să viseze încă de la o săptămână

– pisicile dorm aproximativ 16 ore pe zi

– dacă pisica te mușcă după ce ai mângâiat-o pe burtă, aceasta îți va demonstra că te iubește

– pisicile nu simt gustul dulce

– corpul pisicii are 230 de oase

– o pisică poate alerga cu o viteză de până la 48 kilometri pe oră

– pisicile văd de cinci ori mai bine decât oamenii noaptea

– pisicile merg pe pernuțe atunci când încearcă să vâneze

– la cinci luni o pisică poate fi dată spre împerechere

– blană unei pisici are 150.000 de fire de par pe centimetrul pătrat pe spate și 300.000 de fire de par pe centimetrul pătrat pe burtă.

Lucruri mai puțin știute despre pisicuțe. Sursă: Fotografie generată de AI
Lucruri mai puțin știute despre pisicuțe. Sursă: Fotografie generată de AI

Mai multe curiozități despre pisici

– se spune că pisicile au 9 vieți. Acest lucru se datorează spatelui flexibil și mușchilor puternici de pe spate și picioare care îi permit de majoritatea dăților să cadă în picioare.

– Isaac Newton a inventat ușa pentru pisici. Newton făcea un experiment într-o camera unde era întuneric beznă, iar pisica lui, Spithead, continuă să tot deschidă ușa, stricându-i experimentul. Astfel a inventat clapa pentru pisic.

– temperatura normală a corpului unei pisici este de 38-39 grade Celsius.

– lanternă sau laserul sunt jucăriile preferate ale pisicii.

– pisicile torc atunci când acestea par să fie mulţumite, dar ele, de asemenea, torc atunci când nasc, se simt rău, alăptează, sunt rănite, sau sunt într-o situaţie stresantă.

– pisicile pot sări de 5 ori lungimea propriului corp. În termeni umani, ar fi echivalentul unei sărituri de lungimea unui bazin.

– pisicile flămânde vor face un strigăt de urgenţă sau un sunet de mieunat într-o gamă de frecvenţe între 220 şi 520 hertzi, deşi torc la o frecvenţă mai mică.

– o pisica doarme în medie două treimi din timp. Acest lucru înseamnă că o pisica în vârstă de 9 ani și-a petrecut doar 3 ani că fiind trează.

– pisicile pot scoate aproximativ 100 de sunete diferite, în timp ce câinii doar 10.

– în anul 1947, Edward Lowe a inventat așternutul pentru lădița pisicii „ Kitty Litter”, pentru a ajuta un vecin. În 1990 el și-a vândut afacerea pentru 200 milioane USD.