Iată cum poți să-ți albești dinții! Dacă până acum ți se părea inutil să mai apelezi la fel și fel de trucuri pentru a-ți albi dantura, acest articol îți va prezenta câteva ingrediente banale.

Tu știai de ele?

Cum să-ți albești dinții acasă?

De multe ori, dinții se îngălbenesc din varii motive. De exemplu, anumite alimente îi pot păta sau le pot distruge smalțul dentar. Dar, cu o rutină bine pusă la punct, dantura ta va străluci! Iată câteva trucuri simple:

1. Căpșunile ajută foarte mult la albirea dinților. Ele conțin acid malic și dizolvă petele cauzate de consumul de cafea, vin roșu și ceai, scrie News Week. Așadar, tot ce trebuie să faci este să zdrobești câteva fructe, pe care să le amesteci mai apoi cu pasta de dinți. O singură dată pe săptămână utilizate, ele vor oferi rezultate vizibile.

2. Uleiul. Clătirea cu acest ingredient banal ar ajuta la eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală. Momentan nu există numeroase cercetări care să ateste cele spuse, însă merită încercat dacă vrem dinți mai albi. Asociația Dentară Americană (ADA) consideră că uleiul este o tehnică stomatologică neconvențională, informează Medical News Today.

Nu doar uleiul de floarea soarelui poate fi folosit, ci și cel de cocos.

3. Bicarbonatul de sodiu. Această metodă a început să fie din ce în ce mai folosită și apreciată. Unii spun că ar ataca smalțul dentar, însă anumite studii au demonstrat că acest lucru nu este adevărat. Ingredientul banal trebuie doar pus pe periuța de dinți, însă trebuie folosit cu măsură.

Imagine reprezentativă pentru albirea dinților. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

4. Papaya. Consumul acestui fruct vă va reduce petele de pe dinți, deoarece conține papaină, o enzimă esențială.

5. Ananasul este și el ideal pentru dantură. El conține un strat de proteine salivare care vă protejează dinții, așadar consumul ar ajuta foarte mult în acest sens, potrivit bradfordfamilydentist.ca.

6. Pastă de dinți care conține peroxid de hidrogen. Cu ajutorul ei, dinții ar putea deveni cu câteva nuanțe mai albi, însă în timp, nu doar dintr-o singură utilizare.

Tu știai de cojile de banană că pot albi dinții?

7. Coaja de la fructe. Deși pare o metodă banală, frecarea dinților cu o coajă de banană, portocală sau lămâie, poate da și rezultate. Acidul citric ar ajuta foarte mult la tot acest proces, potrivit pleasantfamilydentistry.com.

8. Benzile de albire. Acestea sunt foarte folositoare și pot fi cumpărate de la orice farmacie. Ele se aplică direct pe dinți, iar după câteva minute de stat cu ele, le îndepărtați. Ele ar trebui aplicate de obicei o dată sau de 2 ori pe zi, timp de 10 până la 14 zile.

„Principalul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă păstrați dinții curați și sănătoși prin periajul și folosirea aței dentare în fiecare zi și să vă asigurați că mergeți la medicul stomatolog în mod regulat pentru a vă ajuta să îndepărtați orice pată de pe dinți”, a explicat un medic pentru Health Essentials.

Fumatul este obiceiul care dăunează cel mai tare danturii, pe locul următor fiind cafeaua.