Ca să reușești să slăbești trebuie să ai o viață echilibrată și să ai mare grijă la ce mănânci. Pe lângă asta, trebuie să ai și o activitate fizică destul de intensă. Oamenii de știință au descoperit că râsul are beneficii care ne ajută să ajungem la silueta dorită, fără prea mult efort. Știai că râsul te poate ajuta să slăbești?
Știai că râsul te poate ajuta să slăbești?
Dacă nici tu nu știi la ce truc să mai apelezi ca să slăbești, acest articol este pentru tine. De la mâncare trebuie să te mai abții, însă de la râs în niciun caz. Oamenii de știință au demolat zvonul cum că râsul ar îngrășa. Ba chiar mai mult, aceștia îl recomandă în diete. Se pare că o doză sănătoasă de râs, în combinație cu o alimentație echilibrată te va ajuta să scapi de kilogramele în plus.
Potrivit cercetătorilor, o oră de sport pe săptămână, o alimentație sănătoasă și 15 minute de râs pe zi vor face ca kilogramele tale să dispară instant. În cazul în care nu îți dorești să slăbești, ci doar să te menții, tot acest truc te va salva.
Conform unui studiu publicat de National Library of Medicine (SUA), s-a demonstrat că atunci când râdem ardem aproximativ 1,3 calorii pe minut. Asta înseamnă că dacă vom râde timp de 30 de minute, vom consuma în jur de 39 de calorii.
Alte beneficii ale râsului
Râsul are o mulțime de beneficii pentru organismul nostru pe care nu mulți le știu. Recomandat ar fi să te concentrezi să râzi cât mai mult, iar apoi vei observa îmbunătățiri. Iată ce beneficii poți avea dacă râzi:
- ne ajută să fim mai puțin stresați; s-a demonstrat medical că atunci când râdem scade nivelul hormonilor stresului, care atacă sistemul imunitar și care împiedică sângele să ajungă în anumite vase
- întărește sistemul imunitar; ține organismul departe de infecții, alergii și boli precum cancerul
- întârzie procesul de îmbătrânire; tonifică mușchii feței și întârzie apariția ridurilor de expresie
- poate regla tensiunea arterială; scade hormonul stresului numit dopamină, care are legătură cu creșterea tensiunii arteriale
- îmbunătățește sănătatea psihică; ne ajuta să comunicăm mai eficient, să fim mai productivi și să gândim pozitiv