De multe ori poate cu toții ne-am pus întrebarea „Oare putem să facem ceva ca să trăim veșnic”? Ei bine, oamenii de știință au făcut un nou studiu despre acest subiect, susținând o nouă teorie.

Mai exact, aceștia spun că am putea alege să trăim veșnic până în anii 2030, scrie LadBible.

Până acum, oamenii au apelat la tot felul de soluții, care mai de care. Ei au mers la tratamente și s-au mutat în zone nepoluate, departe de agitație. Însă, unii chiar nu-și permit. De exemplu, un bărbat a ales să petreacă 100 de zile sub apă, în încercarea de a atinge longevitatea. Apoi, și-a dat seama că acest lucru l-ar fi putut îmbătrâni de fapt cu aproximativ 20 de ani, mai scrie sursa citată mai sus.

Viața veșnică, mit sau realitate?

Așadar, în ciuda tuturor speculațiilor și miturilor, oamenii de știință consideră că în următorii câțiva ani, poate chiar în următorul deceniu, am putea atinge „viteza de evadare a longevității”. Pe scurt, o viață fără de sfârșit. Experții spun că dacă fiecare persoană în parte ar încerca să-și crească speranța de viață, atunci populația îmbătrânită va fi din ce în ce mai scăzută.

Cei de la Human Longevity Lab din cadrul Northwestern University Feinberg School of Medicine fac eforturi foarte mari pentru a documenta tot ce înseamnă întinerire. Ei recrutează chiar și participanți la studiu. Acolo, sunt supuși controalelor, printre care și unui test care prezice vârsta biologică. Reprezentații centrului au spus că poate în viitor, ar putea exista pastile anti-îmbătrânire sau alte intervenții, potrivit npr.org.

„Aceasta este marea rază de optimism care se desprinde din toate acestea – posibilitatea de a încetini îmbătrânirea și de a prelungi durata de viață a oamenilor. Vârsta poate fi modificată foarte rapid în modele experimentale și, probabil, și la oameni”, a spus Dr. Douglas Vaughan, directorul Institutului pentru Longevitate.

lucruri nebănuite viata eterna
Copacul vieții. Sursă: Fotografie generată de AI

Totodată, specialiștii au spus că foarte important este ce mâncăm și cum arată stilul nostru de viață, dar și obiceiurile. De exemplu, fumatul afectează foarte mult acest proces la întineriri. Și locul unde trăim poate avea repercusiuni, dar și stresul.

„Ar putea fi antrenamentul cu greutăți, ar putea fi postul intermitent, ar putea fi manipulări dietetice, ar putea fi medicamente care sunt disponibile acum și care ar putea avea efecte anti-îmbătrânire”, mai explică Vaughan, pentru sursa menționată.

Așadar, oamenii de știință continuă să analizeze toți factorii care duc la îmbătrânire și lucrează la un antidot.