Câți bani lăsăm la o nuntă în 2024? Această întrebare stă pe buzele multor persoane care urmează să participe la evenimente anul acesta. Ei bine, darul pe care îl lăsăm la o nuntă depinde de foarte mulți factori, printre care regiunea, zona, dar și mâncarea, astfel că părerile oamenilor despre acest subiect sunt împărțite. 

Câți bani lăsăm la o nuntă în 2024?

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui om, astfel că cei care ajung în acest punct își doresc ca totul să iasă așa cum și-au dorit. În anul 2024, prețurile pentru serviciile de evenimente au crescut considerabil, astfel că și darul pe care invitații îl pun în plic trebuie să crească. Foarte multe persoane își pună întrebarea despre câți bani să pună în plic?

cati bani lasam la o nunta in 2024
Iată câți bani trebuie să lăsăm la o nuntă în 2024. Sursă: Fotografie generată de DALL-E

Ei bine, sunt mai mulți factori de care trebuie să țineți cont:

  • orașul în care va avea loc evenimentul
  • gradul de rudenie pe care îl aveți cu mirii
  • restaurantul la care are loc evenimentul
  • prețul pe care îl are meniul
  • varietatea de băuturi
  • formația pe care mirii o aleg
  • atmosfera de la eveniment
  • alte servicii (cocktail bar, candy bar, ice cream bar, cheese bar etc)

În funcție de cele menționate mai sus, darul pe care îl punem în plic ar trebui să înceapă de la 1.500 de lei per cuplu, sumă care poate ajunge și la 3-4.000 de lei per cuplu.

Părerile sunt destul de împărțite în rândul oamenilor pentru că unor li se par niște prețuri exorbitante, având în vedere că pentru unii dintre ei 2.000 de lei este salariul pe o lună. Însă, dacă ne gândim și la miri, darul ar trebui să acopere cheltuiala pe care aceștia au făcut-o la evenimentul lor și aici nu vorbim de nunțile „premium”, ci de o nunțile normale, modeste.

Ce ne sugerează organizatorii de evenimente?

Un wedding planner este cel mai în măsură să ne sugereze câți bani ar fi indicat să punem în plic la o nuntă. Există destul de multe persoane care vor ține cont de aceste sfaturi, însă cu siguranță vor exista și oameni cărora nu li se vor părea rentabile.

Ei bine, în cazul în care nu își dorești să iei în calcul cheltuielile pe care mirii le fac și ai în plan să le oferi o sumă infimă ca dar, cel mai bine ar fi să refuzi invitația la eveniment.

„Voi îndrăzni să spun o creștere față de anul trecut. Pe 2023 am vorbit despre 1.200 de lei de cuplu, mi se părea un minim de la care trebuia pornit, astfel încât mirii aceia să nu fie într-un deficit prea mare al cheltuielilor. Pentru 2024 eu sugerez ca darul la o nuntă să pornească de la 1.400 de lei de cuplu”, declara Delia Nistor, wedding planner, la începutul acestui an.