Trucul care te va ajuta să faci cel mai delicios cozonac. Trebuie doar să înmoi stafidele într-un lichid și vei avea parte de un rezultat deosebit. Iată tot ce trebuie să știi despre acest proces!
Trucul care te va ajuta să faci cel mai delicios cozonac
Fără doar și poate, nu există Crăciun fără cozonac. Gospodinele care vor să simtă din plin atmosfera de sărbătoare, aleg să prepare acest desert acasă. Rețetele sunt numeroase, însă, un singur detaliu va face mereu diferența. În multe familii din România, prepararea cozonacilor de Crăciun este o adevărată tradiție. Nimic nu se compară cu gustul unui cozonac de casă, iar dacă vrei ca preparatul tău să aibă o aromă aparte, atunci trebuie să știi în ce se înmoaie stafidele.
De obicei, stafidele sunt nelipsite din compoziția unui cozonac. Acestea pot fi folosite ca atare, dar pot fi înmuiate și în diverse lichide. În funcție de lichidul pentru care optezi, oferi o altă aromă cozonacului.
Dacă înmoi stafidele în suc de portocale, atunci cozonacul tău va avea o aromă fructată, exotică. În schimb, dacă alegi să înmoi stafidele în lichior sau coniac, cozonacul va căpăta o notă elegantă. Stafidele mai pot fi înmuiate și în clasicul rom, pentru o aromă intensă. De asemenea, mai poți opta și pentru esență de rom diluată, pentru a da cozonacului o aromă discretă. De departe, cea mai simplă variantă este să înmoi stafidele în apă caldă cu zahăr.
Nu doar stafidele sunt cele care fac diferența, ci și restul ingredientelor sunt la fel de importante. Dacă pui accentul pe calitate, vei vedea că rezultatul final va fi unul desăvârșit. De exemplu, este foarte important ca toate ingredientele folosite să fie proaspete, mai ales ouăle și laptele. De asemenea, este recomandat ca laptele să fie la temperatura camerei, pentru ca aluatul să crească mai repede.
Dacă vrei să obții un cozonac perfect, este esențial să cântărești ingredientele. Respectând cantitățile, vei observa că aluatul va fi unul echilibrat și nici nu vei avea surprize la final. Nu în ultimul rând, dacă vrei să faci un cozonac pufos, trebuie neapărat să cerni făina. Prin cernere, aceasta va deveni aerată, ceea ce înseamnă că și textura cozonacului va fi mult mai pufoasă.