Te-ai gândit vreodată ce nume purtau strămoșii noștri? Ei bine, unele dintre acestea sunt des întâlnite și în zilele noastre. Nu mai sunt la fel de populare, însă nici rare. Iată câteva nume inedite pe care românii le purtau în anul 1600! Cu siguranță și tu cunoști minim o persoană care poartă unul dintre acestea.

Nume inedite pe care românii le purtau în anul 1600

În ultimii ani, românii au împrumutat tot la multe cuvinte din alte limbi. Pe lângă asta, au împrumutat și nume specifice altor țări. Copiii născuți în ultimii ani au nume tot mai speciale și unice, total diferite de cele pe care le purtau strămoșii noștri.

Unele nume din trecutul nostru pot suna destul de neobișnuit în ziua de astăzi, însă, la polul opus, există și alte nume care sunt folosite constant chiar și de milenii întregi. În țara noastră, la 1600, numele folosite de români reflectau influențele Bisericii Ortodoxe, dar și a Imperiului Otoman.

Printre numele folosite de românii acelor perioade, dar care astăzi nu mai sunt foarte des întâlnite, se numără și „Dimitrie”, „Chiril”, sau „Anastasia”. Astăzi, în ciuda faptului că mai pot exista români care folosesc aceste nume, mai ales „Anastasia”, ele sunt mult mai rare.

Anul trecut, cel mai comun nume de fată în țara noastră era „Maria”, fiind apoi urmat de „Ioana”. „Anastasia” rămâne și astăzi un nume destul de popular, fiind clasat pe locul 6, în topul preferințelor. Iar pentru băieți, „Andrei” și „Ștefan” sunt variantele cele mai populare.

Astăzi, un nume extrem de des întâlnit de-a lungul țării este „Elena”, iar această popularitate nu este deloc un fenomen nou. Românii îndrăgeau acest nume încă de la 1600, fiind preferatul femeilor din familii nobile, sau de la curtea regală. Acest nume feminin își are originile în tradiția greacă, unde reprezintă termeni precum „lumină”, sau „strălucire”.

nume, anul 1600, stramosi
Nume inedite Sursă: fotografie generată de DALL-E