Prăjitură cu brânză dulce și biscuiți fără zahăr. Acest preparat este ideal pentru persoanele care vor să se bucure de un desert delicios, fără teama de a se îngrășa. Un medic nutriționist a făcut publică această rețetă inedită, indicată în procesul de slăbire.
Prăjitură cu brânză dulce și biscuiți fără zahăr
Carmen Brumă promovează o alimentație echilibrată și sănătoasă și își dorește ca fanii ei și nu numai să știe să facă mereu alegerile corecte. De data asta, vedeta s-a adresat pofticioșilor și a venit cu propunerea unei rețete simple și delicioase. Cei care vor să își răsfețe papilele gustative cu un desert, pot opta pentru prăjitura cu brânză dulce și blat de biscuiți. Ingredientele nu sunt numeroase și, în plus, nu ai nevoie de zahăr.
Pentru a prepara această prăjitură ai nevoie de:
- 250 g de biscuiți fără gluten
- 250 g unt
- 2 lingurițe unt de arahide
- 450 g brânză ricotta
- 200 g de smântână lichidă
- 4 ouă
- pudră de curmale
- o banană
- esență de vanilie
- zeamă de portocală
- 2 lingurițe de dulceață de zmeură fără zahăr
- fructe de pădure
Primul care se prepară este blatul. Pentru asta, va trebui să combini biscuiții cu untul și cu untul de arahide. Este necesar să amesteci mult pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze.
Compoziția rezultată se va pune într-o tavă cu hârtie de copt, aceasta fiind, de fapt, baza prăjiturii. Pentru a obține compoziția prăjiturii, se va amesteca banana pisată cu brânza ricotta, smântâna lichidă, pudra de curmale și cele patru ouă. Peste acest amestec se va pune zeama de la o jumătate de portocală și esența de vanilie. Totul se amestecă până când se omogenizează.
Acest amestec se va turna în tavă, peste blatul de biscuiți. Prăjitura se va introduce în cuptorul preîncălzit, acolo unde va sta aproximativ 45 de minute. Desertul este gata atunci când capătă o culoare aurie. După ce s-a copt, prăjitura fără zahăr și fără gluten se ornează. Pentru asta, vei folosi fructe de pădure, precum afine, mure sau zmeură.