Magneziul este un mineral extrem de important pentru organismul uman. Lipsa acestuia ar putea duce la probleme destul de serioase pentru organism. În cazul în care vă confruntați cu această problemă, trebuie neapărat să apelați la suplimente. Iată care sunt simptomele lipsei de magneziu!
Care sunt simptomele lipsei de magneziu?
Printre acestea se numără pierderea apetitului, senzația de greață, vărsăturile, stările de oboseală și senzația de slăbiciune. Pe măsură ce deficitul se agravează oamenii pot simți senzație de amorțeală, senzație de furnicături, contracții musculare, crampe și convulsii. De asemenea, pacienții mai pot experimenta schimbări de personalitate și ritm cardiac anormal. În plus, pot apărea migrene, cârcei și irascibilitate. Unele studii spun că poate fi vorba și de depresie, anxietate, palpitații sau hipertensiune.
Mai mult decât atât, cercetările arată că lipsa dozei optime de magneziu în organism poate duce la o fragilitate a oaselor. Aceasta poate crește în timp riscul de apariție a fracturilor sau riscul apariției osteoporozei. În aceeași notă, o persoană care are un deficit major de magneziu în corp poate ajunge la hipocalcemie (nivel scăzut de calciu) sau hipokalemie (nivel scăzut de potasiu). Mineralul are un rol esențial în reglarea echilibrului calciului și potasiului din organism.
Pentru a descoperi dacă ai nevoie de suplimente cu magneziu trebuie doar să fii atent la simptomele pe care ți le transmite organismul. În cazul în care experimentezi unul dintre semnele de mai sus, atunci înseamnă că ar fi bine să consulți un medic. Doctorul are rolul de a te îndruma spre un set de analize, care va confirma nivelul seric scăzut. Analizele sunt făcute și pentru a exclude alte cauze posibile ale simptomelor.
Cei care se confruntă mai des cu această deficiență de mineral sunt vârstnicii. Copiii și femeile însărcinate se pot confrunta la rândul lor cu deficit de magneziu. De asemenea, oamenii care consumă des mâncare tip fast-food sau alimente foarte procesate nu ar trebui să fie excluși. În aceeași situație sunt și persoanele care fac sport intensiv pentru că magneziul este eliminat prin transpirație, urină sau prin scaun.