Dacă este pentru prima dată când îți faci un tatuaj, ai ajuns în locul potrivit. Ai trecut de experiența propriu-zisă, dar și de teamă? Ești mulțumit de rezultatul final? Ei bine, nu acesta este finalul procesului. Află în acest articol cum să îți îngrijești corect tatuajele.

Cum să îți îngrijești corect tatuajele?

Tot mai multe persoane aleg să se tatueze în zilele noastre, însă puțini știu că trebuie să țină cont de mai multe aspecte, atât înainte, cât și după finalizarea procedurii. În majoritatea cazurilor, tatuatorul explică clientului cum trebuie să își îngrijească tatuajul, însă mai pot exista și lipsuri. Iată mai jos tot ce trebuie să știi despre cum să îți îngrijești corect tatuajele!

  • după terminarea tatuajului trebuie să păstrați folia de protecție între două și trei ore
  • după ce îndepărtați folia, trebuie să spălați cu mare grijă zona, cu un săpun fără parfum și cu glicerină
  • folosiți un unguent special pe care să îl aplicați frecvent în strat subțire
  • după căderea completă a excesului de culoare, nu mai aveți voie să spălați zona, ci doar să o ștergeți cu șervetele umede fără parfum
  • întotdeauna aveți grijă să purtați o cremă cu factor de protecție, când expuneți tatuajul la soare
  • dacă tatuajul a fost unul de o complexitate mai mare, neapărat trebuie să luați un antiinflamator
cum sa ai grija de tatuaje
Iată cum să ai grijă de tatuajele tale. Sursă: Fotografie generată de DALL-E

Cum se întrețin tatuajele?

Întreținerea tatuajului începe din momentul în care acesta a fost finalizat și trebuie să îl tratați cu mare grijă, chiar și după ce zona s-a vindecat complet. După un tatuaj proaspăt făcut, aveți grijă să purtați haine lejere care să permită pielii să respire. În primele săptămâni, trebuie neapărat să evitați activități precum: înotul, mersul la solar, activitatea fizică intensă, expunerea la căldură sau frig.

Zona unde a fost făcut tatuajul trebuie să fie mereu hidratată pentru a susține elasticitatea pielii și a menține aspectul estetic al acestuia, astfel că acesta este un lucru de care va trebui să țineți cont mereu.