Nu mulți știu, însă coaja de banană ne poate salva viața! De exemplu, cu ajutorul ei ne putem păstra casa impecabilă, și în acest mod economisim și bani. Coaja de banană poate fi un real ajutor pentru oricine. Nu mulți știu însă că aceasta poate fi folosită atât la curățenie, cât și ca truc în anumite tratamente de înfrumusețare.

Coaja de banană: Iată cum o poți folosi în gospodărie

Multe gospodine sunt în căutarea celor mai inventive trucuri atunci când vine vorba de curățenie. Așadar, coaja de banană poate rezolva problema. În acest fel, se pot economisi și bani, iar mediul înconjurător este protejat. Pentru a prepara ”soluția magică”, tot ce trebuie să faceți este să amestecați câteva coji de banane cu ajutorul unui blender pentru a crea o pastă, informează Real Living. Mai departe, aceasta poate fi folosită pentru a vă freca mobilierul folosind o cârpă moale.

De asemenea, piesele de argint, fie bijuteriile pot fi și ele curățate cu produsul obținut. Pielea, dar și obiectele din lemn poate fi  și ele curățate cu ajutorul cojii de banană.

Petele de cerneală, vor fi și ele de domeniul trecutului, deoarece partea albă a unei banane le poate șterge atât de pe suprafețe, cât și de pe pereți.

coaja de banana trucuri curatenie
Fotografie generata de Inteligența Artificială

Trucuri simple folosind doar acest fruct minunat

Dacă până acum am vorbit despre beneficiile bananei pentru curățenie, aceasta poate fi folosită și în scop terapeutic. De exemplu, poate trata rănile și mâncărimile, iar dacă coaja este frecată pe dinți vă poate ajuta să aveți o dantură impecabilă, scrie Covasna Media.

Totodată, cei care se confruntă cu acneea, pot masa zona cu probleme timp de zece minute cu o coajă de banană și apoi să lase substanța să acționeze. Și plantele pot fi șterse cu coaja acestui fruct minune, la fel și încălțămintea din piele, dacă vă doriți să fie mai lucioasă.

Rămâneți pe cinestie.ro pentru mai multe articole interesante!