Gulașul este un preparat de origine ungurească și este extrem de îndrăgit la noi în țară. Foarte multe persoane își doresc să îl prepară și acasă și să aibă același gust ca la restaurant. Iată care este rețeta originală de gulaș și cum se prepară!
Rețeta originală de gulaș
Gulașul unguresc se face extrem de simplu și rapid, cu ingrediente pe care le au toate gospodinele. Multe bucătărese obișnuiesc să se bazeze pe un ingredient banal care îi oferă un gust aparte preparatului. Acesta este țelina care conferă un gust plăcut și care are foarte multe beneficii pentru sănătatea organismului.Dacă și tu ești fan gulaș, însă te-ai săturat să mergi doar la restaurant pentru a te bucura de el, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a-l face chiar la tine acasă. Va fi la fel de bun ca cel unguresc.
Ingrediente:
- un kilogram de carne de vită
- 50 de grame de untură sau ulei
- 5-6 cartofi
- 4-5 morcovi
- 3 cepe
- 1 ardei gras
- 1 roșie mare
- o jumătate de țelină
- 5-6 căței de usturoi
- frunze de țelină
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- boia
- chimen
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală cu apă din belșug și se taie cubulețe. Se pune uleiul sau untura într-o oală încăpătoare, iar când e încins se adaugă carnea. Se pun condimentele și se diluează cu puțină apă, apoi se lasă vasul acoperit cu un capac până când carnea devine fragedă.
Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele. Se pun în oală și se toarnă apă cât să le acopere complet. Se lasă pe aragaz timp de 45 de minute, la foc mic. La acest pas unele gospodine obișnuiesc să facă găluști din făină și ou, care sunt puse cu lingura în mâncare.
Se mai lasă pe aragaz o perioadă scurtă și apoi se oprește focul. Legătura de pătrunjel se spală și se taie mărunt pentru a se adăuga în gulaș. Mâncarea se servește caldă împreună cu o salată de varză sau cu diverse murături.