Tu îți mai aduci aminte de prăjitura „Să fac spume dacă știu”? Acest desert a făcut furori în mediul online, la scurt timp după ce oamenii au ieșit din carantină. Milioane de persoane de la noi din țară au preparat măcar o dată această prăjitură delicioasă. Iată tot ce ai nevoie pentru a o face și tu!

Tu îți mai aduci aminte de prăjitura „Să fac spume dacă știu”?

Prăjitura „Să fac spume dacă știu” a apărut pe TikTok acum mai bine de trei ani, la scurt timp după ce pandemia de Covid 19 a început să dispară de la noi din țară. Numele desertului vine de la o reacție a unei mame, care, întrebată de fiul său cum anume se numește prăjitura pe care a făcut-o, aceasta răspunde „să fac spume dacă știu”. La bază, acest preparat este o budincă.

Ei bine, la vremea respectivă oamenii petreceau foarte mult timp pe rețelele de socializare. Astfel, aceștia au fost captivați de această rețetă și mulți dintre ei au făcut-o acasă. Dacă tu nu ai încercat-o la momentul respectiv, acum este momentul să o faci. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare!

Rețeta este destul de simplă, ușor de preparat și are ca ingrediente următoarele:

  • 125 de grame de unt
  • 1 litru de lapte
  • 200 de grame de făină
  • 200 de grame de zahăr
  • cacao
  • vanilie sau rom
prajitura, sa fac spume daca stiu, reteta
„Să fac spume dacă știu” Sursă: fotografie generată de DALL-E

Mod de preparare:

Într-o cratiță se pune untul la topit. După ce s-a lichefiat, se adaugă făina și se amestecă cu o lingură de lemn. Se adaugă apoi laptele, treptat. După ce s-a încorporat și zahărul în compoziție, se mestecă bine cu lingura de lemn până când se îngroașă ca o budincă. Dacă se formează cocoloașe, pot fi sparte cu un blender vertical.

Budinca se pune în două boluri. Într-o jumătate se pune cacao și se încorporează în compoziție. În cealaltă se adaugă esența de vanilie. Într-un bol mai mare, sau in alte două boluri mici, se pune întâi budinca de vanilie, peste care se adaugă cea de cacao, în proporții egale, apoi se lasă la răcit, în frigider, peste noapte.

Când este rece se pudrează cacao deasupra, iar desertul este gata!