Iată cum va fi vremea în luna octombrie 2024! Meteorologii au venit cu noi prognoze pentru următoarea perioadă. În general, temperaturile vor fi unele ridicate pentru această perioadă.

Vremea în luna octombrie 2024. Unde va ploua?

Spre exemplu, în săptămâna 23-30 septembrie 2023, temperaturile vor fi unele foarte ridicate pentru această perioadă din an, iar regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordice şi centrale şi în general deficitar în restul teritoriului, scrie Antena 3 CNN. În zilele de 24 și 25 septembrie, precum și în 28 și 29 septembrie va ploua în Banat, Crișana, Transilvania, dar și în Maramureș. În Dobrogea va ploua la sfârșitul lunii septembrie și la începutul lunii octombrie.

Mai apoi, în intervalul 30 septembrie – 7 octombrie va începe să se mai răcească, dar și să plouă, mai ales în partea de vest.

Între 7 și 14 octombrie va începe din nou să se încălzească ușor, iar ploile se vor situa în jurul normalului. Și între 14 și 21 octombrie vremea va fi destul de caldă, mai ales în zona sudică a țării, mai menționează sursa citată mai sus.

Când vine iarna în România?

Meteorologii au anunțat că anul acesta iarna va veni mult mai devreme la noi în țară. Astfel, din luna noiembrie s-ar putea să apară și primii fulgi de zăpadă, asta după ce vremea va începe să se răcească treptat din luna octombrie. Inițial, Accuweather a anunțat că prima zăpadă o să cadă la începutul lunii octombrie. Au modificat prognoza și au stabilit că va fi în noiembrie, notează Ziarul Unirea.

Imagine reprezentativă pentru ninsoare. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Atunci, temperaturile se vor situa în jurul a 8-10 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi între -2 și 0 grade Celsius, mai scrie sursa menționată. Totodată, pe 5, 7 și 12 noiembrie sunt așteptate ceva ploi, după care temperaturile vor scădea până la -3 grade celsius, conform experților.

Deci, prima zăpadă ar putea cădea pe 20 noiembrie, fie în jurul acestei date.