Prăjiturile cu iaurt sunt un adevărat deliciu și sunt foarte ușor de preparat. Acestea vă pot salva în zilele în care chiar nu aveți starea și timpul necesar pentru a pregăti ceva dulce. Mai jos vă vom prezenta o rețetă de prăjitură rapidă și delicioasă. Este gata în doar câteva momente și se prepară cu foarte puține ingrediente.

Prăjitură rapidă și delicioasă

Dacă și tu ești mare fan dulciuri, însă încerci pe cât posibil să le prepari în casă, atunci ai ajuns unde trebuie. Rețeta pe care ți-o vom prezenta te va surprinde cu gustul său, iar timpul de execuție este ireal de scurt. Pe lângă asta, ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care oricine le are în casă. Este fresh, gustoasă și plină de fructe, astfel că, cu siguranță, va fi și pe placul celor mici. După ce o vei prepara pentru prima dată, nu te vei mai putea opri din a face această prăjitură cu iaurt și afine.

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 500g iaurt natural
  • 100g zahăr
  • 100g făină
  • 200g afine
prajitura. afine, iaurt
Prăjitură cu afine Sursă: fotografie generată de AI

Mod de preparare:

Într-un bol mare, începe prin a mixa ouăle cu zahărul până când obții o compoziție spumoasă și omogenă. Adaugă treptat iaurtul, continuând să amesteci până se încorporează bine. Încorporează făina, amestecând cu grijă pentru a evita formarea cocoloașelor. Este important să obții o textură fină și uniformă. La final, adaugă afinele și amestecă ușor pentru a le distribui uniform în compoziție.

Pregătește o tavă cu dimensiunile 25×25 cm, unge-o cu puțin ulei sau tapetează-o cu hârtie de copt, apoi toarnă aluatul în tavă. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 50 de minute, sau până când prăjitura trece testul cu scobitoarea și are o crustă aurie și ușor rumenită. După ce prăjitura s-a copt, las-o să se răcească complet în tavă înainte de a o felia și a o servi. Vei obține un desert delicios, pufos și plin de arome proaspete, perfect pentru a fi savurat alături de cei dragi.