Persoanele care merg frecvent la nunți se pot bucura de un weekend liber. Tu știi de ce nu se fac nunți pe 14 septembrie? Motivul este unul pe care foarte puține persoane îl cunosc, însă acum este momentul ca toată lumea să îl afle!

De ce nu se fac nunți pe 14 septembrie?

Sezonul nunților începe imediat după Paște și ține până în momentul în care începe postul Crăciunului. Chiar dacă mulți ar crede că orice dată din această perioadă este favorabilă pentru a se ține un astfel de eveniment, lucrurile nu stau chiar așa.

Există câteva zile în care sub nicio formă nu se pot ține evenimente. În primul rând, dacă este vorba de o cununie religioasă, preoții nu vor fi de acord să oficializeze slujba. Aceste zile sunt zilele în care se ține post, dar și anumite zile de sărbătoare. Printre acestea se numără și zilele de 13 și 14 septembrie.

Weekendul acesta va fi un weekend liber pentru cei care obișnuiesc să meargă frecvent la nunți. Pe data de 14 septembrie se sărbătorește Înălțarea Sfintei Cruci și este zi de post. Ziua de 13 septembrie este considerată ajunul acestei sărbători și, de asemenea, evenimentele sunt interzise din punct de vedere religios.

Chiar dacă există persoane care și-au programat evenimentul fără să știe aceste aspecte trebuie să știe că niciun preot nu va accepta să îi cunune religios în aceste zile. Singura variantă ar fi să se țină cununia religioasă în altă zi, înainte sau după petrecerea propriu zisă.

nunti, evenimente, 14 septembrie1
Cununie religioasă Sursă: fotografie generată de DALL-E

Sărbătoarea are loc în fiecare an, pe aceeași dată

Această sărbătoare are loc în fiecare an pe aceeași dată așa că dacă plănuiai ca evenimentul tău să aibă loc pe 13 sau pe 14 septembrie, cel mai bine ar fi să reconsideri o altă dată potrivită. În schimb, anul acesta vor avea loc evenimente pe 15 septembrie, dar în următoarele weekend-uri, până la lăsatul secului.

Anul acesta, 14 septembrie a picat chiar într-o zi de sâmbătă, astfel că multe planuri au fost date peste cap în ceea ce îi privește pe anumiți miri. Cel mai bine, înainte de stabili data nunții ar fi să consulți un calendar pentru a afla în ce zile se fac și în ce zile nu se fac evenimente de tipul unei nunți.