Tot mai multe persoane vorbesc despre alimentul numit „aurul lichid”. Acesta este tot mai căutat în ultima perioadă datorită beneficiilor multiple pe care le are pentru sănătate. Deși ar părea ceva banal, alimentul stimulează imunitatea. Iată tot ce trebuie să știi despre el!
Alimentul numit „aurul lichid”
Cu siguranță, fiecare dintre voi a auzit măcar o dată de colostru. Ei bine, acest aliment a început să fie tot mai viral și mai căutat în ultima perioadă. Acestea mai este numit și „aurul lichid” pentru beneficiile multiple pe care le are. Chiar și medicii au confirmat că este extrem de bun pentru organismul uman.
Pentru cei care nu știu, colostrul este recoltat de la vacile de lapte în primele zile de la naștere. Ulterior, acesta este procesat și pasteurizat și astfel devine sigur pentru consum. El poate fi găsit sub formă de lichide, pulbere sau pastile, scrie Fanatik.
Colostrul susține sistemul imunitare, ajută intestinele și poate trata infecțiile de la nivelul aparatului respirator. Ei bine, specialiștii le recomandă tuturor să nu se pripească, având în vedere că cercetările sunt recente.
Medicii recomandă consultul unui doctor înainte ca o persoană să bea colostru. Pe lângă asta, este foarte important să fie respectate și instrucțiunile producătorului. Această regulă este valabilă, în special, pentru persoanele care suferă de afecțiuni gastrointestinale. Specialiștii susțin că există riscuri, iar dozele trebuie respectate cu sfințenie pentru a evita posibilele efecte adverse.
„Este important să rețineți că, deși aceste beneficii par interesante, cercetările privind colostrul sunt încă relativ noi și nu sunt complet concludente. Există unele dovezi preliminare că colostrul poate susține imunitatea și sănătatea intestinală, în special la persoanele cu sisteme imunitare compromise sau probleme de permeabilitate intestinală.
Suplimentarea cu colostru este în general considerată sigură pentru majoritatea oamenilor, dar există riscuri, în special pentru persoanele cu alergii la lapte. Dozele mari ar putea duce potențial la tulburări digestive, cum ar fi balonarea sau diareea”, a spus un specialist în domeniu.