Turismul spațial începe să ia și mai mult avânt! Tot mai mulți bogați ai lumii își doresc asemenea călătorii unice, care costă exorbitant. Desigur, experiența poate fi diferită, în funcție de preferințe, deoarece zborul poate fi orbital, suborbital, sau lunar.

La cele suborbitale, curajoșii au chiar șansa de a experimenta microgravitația. Pasagerii zborului orbital pot petrece până la o săptămână pe orbita Pământului dacă aleg această opțiune, momentan existând 2 companii care efectuează călătoriile.

Un raport al Administrației Federale a Aviației (FAA) din SUA, arată că numărul lansărilor private în Statele Unite va fi mai mult decât dublu până în 2028, potrivit Travel Tomorrow.

Imagine reprezentativă pentru turismul spațial. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

„Până în anul fiscal 2028, preconizăm aproape triplarea numărului de operațiuni autorizate în anul 2023, datorită unei utilizări mai mari a vehiculelor reutilizabile, a cererii de servicii comerciale prin satelit și a creșterii misiunilor comerciale de zbor spațial uman”, a scris Kelvin B. Coleman, administratorul asociat al FAA pentru transportul spațial comercial, conform Medium.

Turismul spațial, profituri uriașe. Tu ai încerca așa ceva?

Potrivit unor estimări, piața turismului spațial ar urma să atingă o valoare de 3 miliarde USD până în 2030, notează The Drum. Spre exemplu, un bilet la compania Virgin Galactic, poate ajunge la 450 000 de dolari, în anul 2021 un zbor la Blue Origin fiind 28 de milioane de dolari americani.

Experiența de lux se pare că a fost pe placul primilor turiști ajunși în spațiu. Ei spun că într-adevăr totul e magic.

„Privind înapoi la planeta noastră, am simțit această legătură mai profundă cu iubirea”, a povestit un prim turist spațial. Nu mă mai simțeam ca un individ. De fapt, puteam să văd și să simt tot ceea ce suntem”, a povestit unul dintre primii ajunși în spațiu, relatează o sursă citată mai sus.

Experții vorbesc de un viitor promițător, deoarece în următorul deceniu s-ar putea să asistăm chiar și la concepția umană în spațiu. Momentan, studiile sunt în curs de desfășurare, însă șansele ca acest lucru să se adeverească sunt foarte mari.