Hawaii este cu siguranță o destinație unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață! Peisajele de aici pur și simplu îți taie răsuflarea. Desigur, înainte de a porni la drum trebuie să planifici totul din timp, astfel încât să nu apară lucruri neprevăzute.

Când e bine să mergi în Hawaii?

Înainte de toate trebuie să știți unde se află. Ei bine, acest paradis este al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii care este localizat în Oceanul Pacific. Cea mai bună perioadă de mers în vacanță pe aceste insule este între martie și septembrie, când vremea este cea mai frumoasă, potrivit Audley. Mulți riscă să vină în extrasezon, deoarece atunci prețurile sunt puțin mai scăzute ca de obicei.

Imagine reprezentativă pentru Hawaii. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Hawaii are 6 insule, respectiv Kauai, Molokai, Lanai, Maui, Insula Mare și Oahu. Puteți citi înainte despre fiecare, în așa fel încât la final să fiți împăcat cu alegerea făcută. Fiecare este unică în felul ei și oferă experiențe diferite, dar la fel de inedite.

Spre exemplu, Insula Mare este cea mai mare, de aceea mulți o aleg.  Aici se află Parcul Național Volcanoes din Hawaii, 2 vulcani activi, dar și numeroase plaje spectaculoase, scrie theplanetd.com. Snorkelingul, dar și observarea stelelor la Mauna Kea sunt alte activități inedite pe care trebuie neapărat să le experimentați dacă ajungeți până aici. Cavernele Kula Kai sunt de pus și ele pe listă, lava încinsă fiind cea care le-a creat de-a lungul timpului. Până aici puteți avea zbor direct, nemaifiind nevoie de transport.

Lucruri pe care să le știi înainte de a merge acolo

Aloha înseamnă bună ziua, dar este practic și un stil de viață prietenos, potrivit hawaii-guide.com. Să nu vă fie teamă să gustați din mâncarea locală, deoarece ea este foarte delicioasă. Printre preparatele care merită testate se numără: Poke, Manapua, Spam Musubi, Fish Tacos și Loco Moco.

Colierele de flori nu trebuie să fie niciodată refuzate, ele fiind un mod inedit de a spune ”Bun venit”. Ele nu trebuie să fie nici aruncate, chiar dacă se ofilesc.