Află unde se află icoana făcătoare de minuni, dar și când s-a întâmplat acest moment emoționant! Ei bine, aceasta își are locul la Mănăstirea Nicula în satul Nicula, aproape de orașul Gherla, județul Cluj. Ea i-a făcut pe creștini să fie și mai apropiați de biserică și să aibă grijă foarte bine la ceea ce-și doresc.

Când a plâns icoana făcătoare de minuni?

În anul 1699, Maica Domnului ar fi lăcrimat continuu timp de 26 de zile, notează  crestinortodox.ro. De aceea foarte mulți pelerini se strâng anual acolo pentru a se ruga să-i vindece de tot de felul de boli, unii chiar devenind sănătoși din nou. Mănăstirea este considerată de altfel și una dintre cele mai frumoase și speciale din România.

„Unele icoane sunt vindecătoare de boli, izgonitoare de duhuri rele, iar altele sunt aducătoare de ploi binecuvântate și protectoare ale mănăstirilor și familiilor credincioase. Fără îndoială, toate icoanele sunt făcătoare de minuni și ajutătoare credincioșilor. Dar unele poarta o harismă specială, pe care o simte numai cel ce se roagă mult și cu lacrimi în fața sfintelor icoane”, a spus Arhimandritul Ioanichie Balan.

Imagine cu icoana care plânge. „Sursă: Creștin Ortodox”

Ea este realizată pe scândură de brad în anul 1681 și a stat în castelul guvernatorului Transilvaniei, Sigismund Kornis. În perioada comunistă ea a fost și confiscată, însă într-un final a ajuns din nou acolo unde îi era locul.

Așadar, pe data de 15 august credincioșii revin aici pentru a o prăznui pe Sfânta Maria, în cel mai mare pelerinaj din Ardeal. Unii dintre ei au ajuns încă de miercuri, 14 august pentru a fii siguri că vor avea timp să se roage, scrie Dejanul. Joi, aceștia vor pleca împreună cu un sobor de preoți pe jos spre mănăstire pe o distanța de 7 km.  Acolo va avea loc o slujbă, iar femeile vor împărți pentru cei trecuți în neființă.