Chiar dacă vara nu s-a terminat, hotelierii se pregătesc deja pentru iară. Deja au apărut primele oferte pentru vacanța de iarnă. Turiștii care aveau de gând să petreacă, câteva zile de vis în Maramureș vor avea parte de o surpriză neplăcută. Iată cât trebuie să scoată din buzunar pentru a-și împlini visul!

Primele oferte pentru vacanța de iarnă

Abia aflați la jumătatea lunii august, hotelierii s-au pregătit din timp cu pachete pentru vacanța de iarnă. Cine îți dorește să își petreacă sărbătorile în Maramureș poate deja să afle care vor fi prețurile.

Prețurile au crescut semnificativ față de anul trecut, însă hotelierii sunt siguri că vor fi ocupați întreg sezonul. La căsuțele tradiționale din Cavinc, proprietarii sunt siguri că vor avea cazările pline. Aceștia susțin că prețurile sunt mai mari doar cu 5% față de anul trecut, astfel că pentru patru nopți de cazare cu mic dejun și cină incluse, o persoană va plăti în jur de 1.000 de lei.

maramures, iarna, oferte
Maramureș Sursă: fotografie generată de DALL-E

„Cum spune proverbul românesc, cei harnici își fac vara sanie. Și noi ne pregătim pentru pachetele de sărbători, avem pachete foarte atractive, prețul este cu 5% mai mare decât anul trecut”, a spus administratoarea unei pensiuni tradiționale, Adina Costinar, conform observatornews.ro.

Se pare că cerere foarte mare este și pentru perioada în care are loc vacanța intersemestrială a elevilor, mai exact în februarie. Administratorii proprietăților din Maramureș își așteaptă vizitatorii cu brațele deschise și cu multe oferte de nerefuzat.

„Cererea pare a fi mai mare decât anul trecut. Cu siguranță, până la iarnă, gradul de ocupare va fi undeva la 100% pe perioadele de Crăciun, Revelion şi cele de vacanță. Cea mai mare cerere o avem momentan pentru perioada de vacanță școlară, ne referim aici în special pentru perioada 22 februarie + 1 martie”, a explicat administratora unui hotel din Cavnic, potrivit sursei menționate anterior.