Cu siguranță foarte multe persoane au auzit până acum de Medusa. Personajul mitologic putea transforma pe oricine în stană de piatră cu o singură privire. Un incident nefericit a transformat-o în monstrul care era, însă înainte a fost o femeie extrem de frumoasă. Iată care este povestea femeii cu șerpi în loc de păr!

Povestea femeii cu șerpi în loc de păr

Toată lumea a auzit de Medusa ca fiind una dintre cele mai înspăimântătoare creaturii din mitologia greacă, însă puține persoane îi cunosc reala poveste. Aceasta a fost o femeie frumoasă, muritoare, de altfel singura dintre surorile ei.

Frumusețea ei rară l-a atras pe Poseidon, zeul mării. Acesta a râvnit mult timp la ea, astfel că la un moment dat nu a mai rezistat. Zeul a violat-o pe Medusa chiar în templul sacrul al Atenei. Atena, furioasă fie din gelozie, fie din cauză că templul i-a fost pângărit, a transformat-o pe Medusa într-un monstru. Aceasta i-a oferit capacitatea de a transforma în piatră pe oricine se uita la fața ei.

medusa, grecia, poveste
Medusa Sursă: fotografie generată de DALL-E

O versiune a poveștii relatată ceva mai târziu susține că Polydectes, regele din Seriphos voia capul Medusei, iar Atena a fost cea care l-a ajutat. Acesta a reușit să ajungă în peștera ei și să îi taie capul. În acel moment, femeia cu șerpi în loc de păr era însărcinată, iar din gâtul ei retezat au sărit doi copii.

Capul Medusei a ajuns la Atena. Tot aceasta a colectat și o parte din sângele acesteia, dorind să îl folosească pentru a lua viețile oamenilor sau pentru a-i ridica pe aceștia din morți. Tot Atena a pus deoparte și o șuviță din părul Medusei pe care i-a dat-o lui Hercule. De la Hercule, șuvița a ajuns la fiica lui Cepheus, Sterope.

Medusa a fost considerată un simbol al monstruozității, însă înainte de toate acestea a fost o femeie frumoasă. Necazul s-a abătut asupra ei atunci când Poseidon a comis fapta necugetată care i-a schimbat viața pentru totdeauna Medusei.