În acest articol vei afla la ce muzee din țară poți merge împreună cu familia. Ele sunt extrem de interesante, iar cei mici cu siguranță vor fi fascinați de ceea ce vor vedea și auzi.

Top 10 muzee din țară. Le-ai văzut?

1. Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, București – Turiști din toate colțurile lumii au ajuns în acest loc fascinant, parcă desprins din poveste. El se află în Parcul Herăstrău din Capitală și are peste 200 de căsuțe tradiționale, potrivit caon.ro.

2. Muzeul ASTRA, Sibiu – Acesta este asemănător muzeului din București, însă se întinde pe mai multe hectare. De altfel, el este și cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Prețul unui bilet de intrare la Muzeul Astra din Sibiu este de 35 de lei pentru adulți, 15 lei pentru pensionari și 9 lei pentru elevi și studenți, conform site-ului oficial.

Imagine reprezentativă pentru Muzeul ASTRA. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

3. Muzeul Recordurilor românești din București – Aici puteți vedea cele mai mari colecții din lume de fiare de călcat și suporturi pentru fiare de călcat , tirbușoane, mașini de cusut, telefoane, sau aparate vechi, notează Aici a stat.

4. Muzeul Peleș, Sinaia – Acest castel a devenit renumit până și peste hotare, fiind reședința de vară a regelui Mihai. Pentru a intra în grădină nu trebuie să plătiți nimic, însă pentru a pătrunde în camerele vechi, va fi nevoie de bilet. Doar pentru zona de parter, adulții vor trebui să scoată din buzunare 50 de lei, pensionarii 25 de lei, iar elevii și studenții 12,5 lei. Dacă vă aflați în zonă puteți merge și la Pelișor.

Tu la care ai merge?

5. Muzeul de Gemologie, Timișoara – Acesta este  singurul muzeu din România dedicat științei, care se ocupă cu studiul, clasificarea și evaluarea pietrelor prețioase, relatează Historia. Așadar, pasionații vor fi pe loc copleșiți de multitudinea de detalii.

6. Muzeul sătesc „Casa părintească – altarul” din Comuna Vîrfuri, județul Dâmbovița – Dacă nu ați auzit până acum de el, aici există exponate de peste 100 de ani. Gioni Badea este fondatorul său, continuând proiectul de suflet al soției sale. Locul le va stârni curiozitatea celor mici, iar adulților le va răscoli amintirile.

7. Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, București – Aici copiii trebuie să ajungă măcar o dată în viață, deoarece vor descoperi informații prețioase despre fauna și flora din țară. Prețul unui bilet întreg este de 20 de lei, pentru pensionari de 15 lei, iar elevii și studenții trebuie să plătească 5 lei.

Imagine reprezentativă pentru Muzeul Antipa. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

8. Muzeul Farmaciei din Cluj – Chiar aici este și cea mai veche farmacie din Cluj. În incinta sa pot fi admirate tot felul de obiecte specifice acestei meserii.

9. Muzeul mineritului de la Roșia Montană – Cei mici vor fi surprinși de galeriile subterane, dar și de utilajele și instalațiile miniera expuse.

10. Muzeul Orășelul Cunoașterii – Aici copiii vor putea face chiar ei tot felul de experimente. Aceste activități îi va dezvolta foarte mult, devenind din ce în ce mai curioși de tot ceea ce-i înconjoară. Un bilet de adult este de 35 de lei, iar unul de copil 25 de lei.