Update: Țara noastră a ajuns pe locul 11 în clasamentul pe medalii. Vineri, 2 august, sportivii au mai obținut 2 medalii importante. Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au cucerit medalia argint de în proba de dublu vâsle feminin, categorie ușoară. Cea de-a 2-a medalie de argint a fost obținută de Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin.

În total, România are 6 medalii.

Știrea inițială: 

Iată cum arată clasamentul de la Jocurile Olimpice de la Paris! România se situează pe locul 13, având 2 medalii de aur câștiga. Una dintre ele a fost cucerită de înotătorul de 19 ani, David Popovici la proba de 200 metri liber, iar cea de-a 2-a de Andrei Cornea și Marian Enache la proba de dublu vâsle masculin.

România, mândră de sportivii săi

Medalia de argint a fost câștigată tot în cadrul probei de canotaj, de Simona Radiș și Ancuța Bodnar la dublu vâsle feminin. Bronzul i-a revenit tot lui David Popovici la proba de 100 metri liber. O țară întreagă s-a bucurat pentru sportivii care au urcat pe podium, având în vedre munca și tot efortul depus de-a lungul timpului.

”Pentru noi, acest aur înseamnă rodul muncii noastre, toți anii de muncă din spatele nostru și în primul rând munca pentru aceste palme bătătorite”, a spus Andrei Cornea, pentru Antena 3 CNN.

Imagine reprezentativă pentru medaliile de la Jocurile Olimpice. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

David Popovici a ținut să le mulțumească tuturor susținătorilor, însă a semnalat faptul că sportul are nevoie de investiții. În acest sens, Universitatea din București a fost receptivă, profesorul universitar și sociolog, Marian Preda, anunțând că instituția va construi un bazin de înot în Grozăvești, notează Wall Street.

„Pentru că nu s-a găsit finanțare timp de 10 ani am retras și am refăcut proiectul și îl avem acum din nou pregătit 100%, cu toate aprobările necesare pentru a fi depus din nou spre finanțare. Costă 6 milioane de euro. Probabil după licitație va mai scădea suma”, a mai spus rectorul pentru sursa citată mai sus.

Cine e în top în clasamentul de la Jocurile Olimpice?

China e până acum pe locul 1 în ceea ce privește medaliile obținute. Vorbim de 11 medalii de aur, 7 de argint și 6 de bronz. Pe locul 2 se află Statele Unite (9 medalii de aur), iar pe 3 Franța (8 medalii de aur), conform CBS News. Următoarele în clasament sunt Australia, Japonia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Italia, Canada și Germania.

Statele Unite ale Americii a luat cele mai multe medalii de până acum la Jocurile de la Paris, respectiv 2 975 de medalii olimpice.