Bebelușii au o serie de interdicții atunci când vine vorba de mâncare. Până la vârsta de 12 luni, părinții trebuie să aibă foarte mare grijă la alimentația lor, dar și după. Voi știați că bebelușii nu au voie să mănânce miere? Iată care este motivul și ce riscuri poate aduce mierea sănătății acestora!
Știați că bebelușii nu au voie să mănânce miere?
Chiar dacă mierea este un aliment foarte benefic pentru organism, bebelușii nu au voie să o consume decât după ce împlinesc primul an de viață. Chiar dacă foarte multe mămici le dau copiilor lor miere, acest lucru este total greșit.
Mierea poate fi extrem de periculoasă pentru sănătatea celor mici. Iată de ce!
Mierea conține o bacterie care poate cauza botulism infantil. După vârsta de un an, sistemul digestiv al unui copil este suficient de matur pentru a omorî germenii de botulism. Deci, specialiștii recomandă consumul de miere la bebeluși, însă după ce au împlinit 12 luni.
Câteva semne al botulismului sunt vederea încețoșată sau dublă, gura uscată, pleoapele căzute sau dificultățile de înghițire și de vorbire. De cele mai multe ori, această boală debutează cu următoarele simptome: constipație, plâns slăbit, pierderea expresiei faciale, reflex de gag redus, hrănire lentă, slăbiciune generală sau stare de leșin.
Momentan, nu există niciun vaccin disponibil pentru a preveni botulismul infantil.
Cum să prepari alimentele sau conservele corect?
Bacteriile care produc botulism pot fi găsite și în alte alimente sau conserve. Acestea trebuiesc preparate corect pentru a se evita evenimente neplăcute. Cel mai indicat este să fierbi alimentele timp de 10 minute, timp în care toate toxinele pot fi distruse.
Aveți grijă să nu hrăniți bebelușii cu alimente care par a fi stricate. Un alt lucru foarte important este să aruncați recipientele cu alimente care sunt umflare. Acestea pot conține gaze produse prin botulinica C.