Cel mai rapid înotător de la Jocurile Olimpice 2024, David Popovici s-a calificat în finala de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp: 1:44:53. Luni, 29 iulie, tânărul sportiv, în vârstă de 19 ani v-a intra din nou în bazin pentru a-și adjudeca medalia de aur.

Finala va avea loc luni, de la ora 21.43, potrivit AS.

Ce a transmis imediat după calificare cel mai rapid înotător?

Plin de emoții, sportivul s-a declarat foarte mulțumit de rezultatul său, mai ales că nu a fost o cursă deloc ușoară. Anul trecut, David Popovici a reușit să se claseze pe locul 4 în finala probei de 200 metri liber, titlul mondial fiind cucerit de britanicul Matthew Richards.

Sunt foarte mulţumit. Singurul obiectiv pe care îl aveam pentru astăzi era să mă calific către următoarea etapă. Acum m-am calificat în finală… şi primul… foarte tare! A fost o cursă nu uşoară, dar nu a spus nimeni că trebuie să fie uşor (…) Deşi sunt om şi mă sperie multe lucruri, înotând la acest nivel simţi că trăieşti. Da, e o frică, dar frica aia te face să simţi că trăieşti cu adevărat”, a spus înotătorul, conform sursei citate mai sus.

În anul 2022, David Popovici a fost numit de presa franceză ”minunea română”, notează RTS.

Imagine reprezentativă pentru Jocurile Olimpice 2024. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Și ungurii au scris despre el.

„La 200 m liber masculin, 25 de înotători au luat startul în patru curse, printre care David Popovici, tânărul star al României, a avansat cu cel mai bun timp, câștigând cel mai puternic duel, a patra cursă cu 1:45.65”, au scris cei de la Nemzeti.

Cine sunt adversarii lui David Popovici?

Cât despre el se știe că  a devenit primul înotător român care a cucerit aurul mondial la seniori și cel mai tânăr campion mondial din istoria natației, motiv pentru care a fost numit  ”Noua Torpilă”, ”Rechinul”, ”Fenomenul” sau ”Exraterestrul din bazin”, informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Astăzi, alături de sportivul român vor înota, Duncan Stott, americanul Luke Hobson, germanul Lukas Maertens, australianul Maximillian Giuliani, lituanianul Danas Rapsys, britanicul Matthew Richards şi japonezul Katsuhiro Matsumoto.

România nu se laudă doar cu David Popovici, care pe data de 15 septembrie va împlini 20 de ani, ci și cu Rebecca Diaconescu, care la doar 18 ani a cucerit argintul la Europenele de juniori de la Vilnius. Din păcate, înotătoarea a ratat calificarea în finala 200 metri liber, ea reușind să scoată timpul de 1 min 59 sec 58/100.