Vara este sezonul în care toată lumea merge la mare sau la piscină și sezonul în care toată lumea se bronzează. Bronzul vine, de cele mai multe ori, și la pachet cu arsuri. Acestea pot fi destul de periculoase dacă nu sunt îngrijite la timp.

Iată câteva remedii pentru arsuri solare care te vor ajuta enorm de mult!

Remedii pentru arsuri solare

Ați ajuns la mare și ați vrut să vă bucurați de soare? Ași crezut că veți obține un bronz perfect, dar acesta a venit la pachet și cu arsuri? Atunci ați ajuns unde trebuie. Mai jos vă vom prezenta tot ce trebuie să faceți dacă v-ați ars la soare, în cazul în care arsura este una minoră. Dacă aceasta este majoră, atunci trebuie să vă prezentați la spital.

  • Răcoriți zona afectată

Imediat ce simțiți un disconfort, trebuie să faceți un duș rece pentru a ameliora senzația de durere. Iaurtul rece din frigider este și el o variantă foarte bună. Însă, dacă s-au format bășici, nu trebuie să mai folosiți lactate. Și compresele cu apă rece sunt o variantă foarte bună. Aveți grijă să evitați cuburile de gheață pentru ca pielea să nu înghețe.

arsuri solare, trucuri, sfaturi
Arsuri solare Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Hidratați-vă din interior

Când vă expuneți la soare, țineți cont să consumați foarte multe lichide. Apa răcorește corpul din interior și ajuta la regenerarea pielii după ce a suferit o arsură solară.

  • Stați la umbră

Dacă ați suferit o arsură solară, stați la umbră până când pielea se recuperează. Cel mai rău lucru este să stați la soare cu pielea arsă. Evitați să purtați și haine strâmte și alegeți unele lejere, din materiale ușoare.

  • Hidratarea este cheia

Trebuie să vă hidratați foarte bine. Atât cu apă, cât și cu creme hidratante. Aplicați regulat produse pentru calmarea pielii după arsurile solare și veți vedea diferența. Țineți produsele în frigider pentru un plus de calmare.

Este foarte important ca de fiecare dată când vă expuneți la soare să folosiți cremă cu factor de protecție. Expunerea pe termen lung la razele UV poate fi destul de dăunătoare pentru pielea voastră.