În sezonul cald, cu toții consumăm foarte multă apă, poate mai multă decât de obicei. Aceasta ne menține hidratați și are o mulțime de alte beneficii pentru organismul nostru. Puține persoane știu, însă, care este cea mai bună apă de băut. Iată care sunt recomandările specialiștilor!

Care este cea mai bună apă de băut?

Poate mulți dintre voi v-ați întrebat la un moment dat ce apă este bine să consumați. De-a lungul timpului au apărut foarte multe zvonuri, atât de apa minerală, cât și despre apa cu lămâie. Mulți au susținut că acestea nu ar fi bune pentru organism, însă este total fals. Specialiștii au dezvăluit că fiecare este liber să bea ce apă îi place cel mai mult.

Ei bine, fie că vorbim de apă plată, apă minerală sau apă cu lămâie, toate suny extrem de bune. Apa cu lămâie, la temperatura camerei sau puțin rece are o mulțime de beneficii pentru organism și chiar este recomandată. Chiar și apa minerală este benefică pentru că are un conținut ridicat de minerale.

apa, apa cu lamaie, sfaturi
Apă cu lămâie                                                                                                                    Sursă: fotografie generată de DALL-E

„Fiecare trebuie să bea orice apă îi place. Dar eu pledez pentru apa cu lămâie, la temperatura camerei sau ușor mai rece, și apa minerală face foarte bine, pentru că este încărcată cu minerale, dar cu toții știm că balonează. Nu toată lumea o suportă. Personal, eu sunt foarte mare amator de apă minerală și am impresia că mă hidratează și îmi satisface senzația aceea de sete. Puțin rece, mă face să mă simt extrem de bine”, a explicat medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Apa trebuie să fie cât mai alcalină

Același medic povestea, în urmă cu ceva timp, că este foarte important ca apa pe care o consumăm să fie cât mai alcalină. Aceasta este recomandată pentru a preveni boli grave care pot apărea pe parcursul vieții.

„Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta. În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, spunea Vlad Ciurea, în urmă cu ceva timp.