Vezi în următorul articol cele mai utile sfaturi de călătorie, mai ales dacă vacanța ta se apropie cu pași repezi. Seychelles este o țară exotică inedită, unde trebuie să ajungeți măcar o dată-n viață. Desigur, înainte de plecare trebuie să vă documentați puțin despre ce puteți face acolo, dar și despre regulile pe care trebuie să le respectați.

Sfaturi de călătorie pentru vacanța perfectă

Înainte de toate, e foarte important când vă planificați concediul. Perioadele ideale sunt în jurul lunilor aprilie-mai și octombrie-noiembrie. Atunci, vremea va fi numai bună de plajă, dar și de vizitat. De asemenea, experții recomandă să stați măcar 2 săptămâni aici, pentru a simți din plin atmosfera, notează seychelles.com.

Important e să vă stabiliți bugetul din timp, pe zile, în așa fel încât să nu rămâneți fără bani. Aici sunt utilizați atât dolarii, cât și euro, însă la hoteluri puteți plăti și cu cardul. Totuși, puteți schimba și câțiva rupii, care vă vor fi de folos pe la magazine.

Imagine reprezentativă pentru Seychelles. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Nu e necesară o viză pentru a vizita Seychelles, însă trebuie să aveți bilet de avion dus-întors și să prezentați o dovadă a cazării. Pe baza lor vi se va acorda un permis de vizitator care este valabil timp de 3 luni de la data eliberării, potrivit go2africa.com. De exemplu, din București, prețul unui bilet costă în jur de 6000 de lei de persoană.

Ce activități poți face în Seychelles?

Plajele de aici sunt fabuloase! Nisipul fin și apa turcoaz vă vor cuceri. Unele dintre cele mai frumoase plaje sunt  Anse Source D’Argent, Anse Georgette, Anse Lazio și Beau Vallon. Neapărat trebuie să faceți snorkeling, dar și surf.

Dacă sunteți iubitori ai drumețiilor, puteți merge pe traseul Copolia de pe insula Mahe, conform The Travel. De acolo, priveliștea vă va tăia răsuflarea. Excursiile cu barca sunt și ele o modalitate perfectă de a vă petrece zilele, deoarece, în acest fel veți putea vedea mai multe insule.

Grădina Botanică Victoria, Piscina de piatră Ros Sodyer, Parcul Național Morne Seychellois, Cascada Sauzier sau Templul hindus Arul Mihu Navasakthi Vinayagar sunt alte locuri de pus pe listă.