Cu toții știm că erupțiile cauzate de căldură sunt extrem de neplăcute! Un expert a dat mai multe sfaturi celor care întâmpină astfel de probleme. Soarele poate fi extrem de dăunător pentru piele, așadar trebuie să fim foarte atenți cât de expunem la raze, dar și cum ne protejăm.

Cum tratăm erupțiile cauzate de căldură?

Roșeața și mâncărimea pot fi extrem de deranjante, mai ales atunci când vremea este insuportabilă. Cei mai predispuși sunt bebelușii și copiii, deoarece ei o piele extrem de sensibilă.

În primul rând, Scott McGlynn a spus că hidratarea este esențială vara, și nu numai. Așadar, trebuie atât să bem foarte multe lichide, cât și să ne ajutăm pielea din exterior, folosind creme hrănitoare, notează Mirror.

Imagine reprezentativă pentru o persoană arsă de soare. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Dacă situația este mai gravă și apar și mâncărimile, atunci trebuie să mai folosiți și altceva.

„Unul dintre acestea este aloe vera. Aloe vera este foarte bine cunoscută pentru răcire și calmare. Următorul este castravetele. Introduceți extract de castravete în produse. Și, în cele din urmă, mentolul este evident foarte răcoritor. Dacă ați încercat vreodată un exfoliant de corp cu mentol, știți că vă furnică puțin, mai ales când ieșiți din duș sau din baie, devine foarte ciudat. Este foarte răcoritor pentru piele, reducând iritația și invitația la piele”, a explicat expertul pentru sursa citată mai sus.

Ce mai putem face în cazul mâncărimilor?

Mai mult, recomandate sunt și cremele cu hidrocortizon și antihistaminicele, potrivit Healthline. În toată această perioadă trebuie să faceți dușuri reci, însă trebuie să vă ștergi apoi foarte bine.

Dacă totuși senzația de mâncărime nu trece folosiți și comprese reci, deoarece pot calma foarte bine pielea.

Fulgii de ovăz mai sunt recomandați în astfel de cazuri. Trebuie doar să puneți câteva căni într-o baie călduță și să stați acolo 10-20 de minute, astfel încât aceștia să-și facă efectul. Dacă trebuie neapărat să ieșiți din casă, nu uitați să fiți atenți la hainele alese, în așa fel încât materialele din care sunt confecționate să fie naturale. În caz contrar, pielea va avea și mai mult de suferit.

Un studio a mai arătat că și pudra de lemn de santal e excelentă pentru erupții, informează Medical News Today.