Poate părea ciudat, însă spitalele secrete oferă infractorilor fețe noi în Filipine. Ce înseamnă acest lucru? Că vinovații erau ajutați de lucrători astfel încât să-și schimbe complet înfățișarea, potrivit BBC. Totul era gândit în cel mai mic detaliu, de la culoarea pielii, până la albirea dinților sau chiar implanturi de păr.

Spitalele secrete oferă infractorilor fețe noi?! Cum era posibil

Totul a fost descoperit de oamenii legii, după ce aceștia au mers în suburbiile sudice ale Manilei în luna mai. Acum, 2 spitale au fost închise după ce au făcut asemenea ilegalități, mai informează sursa citată mai sus.

„Arată ca niște clinici obișnuite la exterior, dar odată ce intri, vei fi șocat de tipul de tehnologie pe care îl au. Aceste spitale Pogo nu cer cărțile de identitate corespunzătoare. Ai putea fi un fugar sau ai putea fi un străin ilegal în Filipine”, a declarat dl Casio.

Imagine reprezentativă pentru un infractor. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Încă din anul 2022, un presupus membru al mafiei chineze care ar fi suferit operații estetice pentru a nu fi depistat a fost prins. Deci abia acum lucruri par să prindă contur, notează The Week. De asemenea, se crede că sunt mai multe astfel de centre în țară, deci cercetările continuă, deși președintelui nu-i vine să creadă.

Comisia consideră că un „număr mare” de astfel de centre medicale ilicite ar putea funcționa în întreaga țară”, a declarat South China Morning Post în This Week in Asia.

Totodată, primarul din Bamban este suspect în acest caz, deoarece unul dintre aceste spitale se afla în apropierea biroului său. Alice Guo a fost acuzată că este spion pentru China, după ce autoritățile i-au pus la îndoială actele de naștere, mai scrie Aol. Anchetatorii au descoperit că amprentele acesteia se potrivesc cu cele ale unui cetățean chinez care a intrat în Filipine în 2003 sub numele de Guo Hua Ping.

Într-un final, autoritățile au eliberat peste 150 de lucrători chinezi.