Probabil mulți credincioși și-au pus această întrebare de-a lungul timpului – ”Cum arăta copilăria lui Iisus”? Ei bine, întreaga poveste a fost descoperită într-un fragment din Evanghelie care se afla în arhiva Bibliotecii de Stat și Universitare din Hamburg. Din păcate, povestioara aceasta nu a fost regăsită și în Noul Testament.

Ce lucruri s-au descoperit despre copilăria lui Iisus?

Papirusul este vechi de peste 1.600 de ani și conține „un total de 13 rânduri în litere grecești, aproximativ 10 litere pe rând, și provine din Egiptul antic târziu”, potrivit unui comunicat de presă al Universității Humboldt din Berlin, notează Times of Israel.

Dr. Lajos Berkes de la Institutul pentru Creștinism și Antichitate din cadrul Humboldt-Universität din Berlin a povestit că în fragmentul scurt scrie cum Iisus modela păsări din lut și apoi le aduce la viață.

Imagine reprezentativă pentru Iisus. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Povestea este de fapt „a doua minune” înfăptuită de Hristos. Atunci, copilul în vârstă de 5 ani doar ar fi bătut din palme, iar pasărea a devenit reală. În total, 12 păsări au fost create, conform Universității Humboltdt din Berlin. Probabil, acest lucru este un semn extrem de important pentru biserică, în general, dar și pentru creștini, care încearcă să găsească mereu detalii din viața lui Iisus.

Până și Evanghelia după Luca vorbește despre perioada când Iisus avea 12 ani, însă despre primii ani din viața sunt nu sunt menționați nicăieri.

„S-a crezut că face parte dintr-un document cotidian, cum ar fi o scrisoare privată sau o listă de cumpărături, deoarece scrisul de mână pare atât de stângaci”, a declarat Berkes, potrivit Popular Mechanics.

Imagine reprezentativă pentru papirusul în care scrie despre copilăria lui Iisus. „Sursă: Captură ecran Humboldt-Universität zu Berlin”

În continuare, 2 cercetători au început să analizeze fiecare detaliu din papirus, care, spun ei, aveau un scris foarte greu de descifrat. Mai mult, ei zic despre el că este cea mai veche copie cunoscută. În total, 66 de cărți alcătuiesc Biblia, ele fiind scrise de peste 40 de autori diferiți.