Iată tot ce trebui să știi pentru a trăi veșnic. Nu e deloc complicat să încerci să ai o viață cât mai echilibrată cu putință, în așa fel încât să te bucuri de cât mai mulți ani în viață. Și controalele la medic sunt importante.

Ce să faci pentru a trăi veșnic. Sfaturi din cultura japoneză

Japonia se află printre cele mai longevive țări din lume. De exemplu, în anul 2023, speranța de viață pentru femei era de 87,7 ani și pentru bărbați de 81,5 ani,  conform World Population Review.

Ei au chiar și un loc care se numește ”țara nemuritorilor”, deoarece oamenii de acolo rar s-au întâlnit cu cancerul, bolile de inimă sau cu alte afecțiuni. Uite mai jos o listă cu ceea ce fac pentru a trăi mai mult:

1. Mișcarea – acest aspect este foarte important, mai ales pentru cei în vârstă. Acolo, oamenii nu prea obișnuiesc să meargă cu transportul în comun, doar dacă trebuie să ajungă undeva foarte departe. În schimb ei merg mult pe jos, fie se ocupă cu grădinăritul, notează minchinmoore.com.

Imagine reprezentativă cu doi vârstnici. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

2. Reducerea stresului. O viață într-o continuă agitație nu aduce nimic bun, motiv pentru care japonezii sunt niște firi calme, care aleg să ia totul treptat. Ies mult în natură ceea ce îi ajută să se relaxeze, dar iau parte și la alte activități care le fac plăcere. Ei au și un concept potrivit căruia perfecțiunea nu există, așadar trebuie să se obișnuiască cu imperfecțiunile din viață și să le accepte așa cum sunt, mai notează sursa citată mai sus.

3. Mâncarea este și ea esențială, pentru un stil de viață mai bun. Alimentele procesate nu își iau locul, fructele, legumele fiind mult mai consumate. Zahărul trebuie și el consumat cu moderație.

4. Statul la soare – Un studiu din SUA a ajuns la concluzia că 15 minute de soare pe zi contribuie la longevitate, deoarece expunerea la lumina soarelui previne deficitul de vitamina D, potrivit blackmores.co.th.

5. Joaca cu animalele de compania – De multe ori, aceste animăluțe îi pot ajuta foarte mult pe vârstnici. În primul rând, ele alungă singurătatea și îi mai scot din cotidian.