Iată 10 cele mai utile trucuri despre cum să îți alegi casa ideală! De multe ori poate nu ai luat în calcul toate aceste detalii, însă cu siguranță la un moment dat ți-a părut rău că nu ai ținut cont de ele. Așadar, pentru cei care au plan să-și achiziționeze casa visurilor, este important să le bifezi pe lista ta!
Tu te-ai gândit până acum la ele?
Sfaturi despre cum alegi casa ideală
1. Locația – În primul rând, foarte mulți au ca principal punct de plecare locația. De multe ori, ei o aleg în funcție de proximitatea față de locul de muncă. Trebuie să vă gândiți însă foarte bine la ce cartier alegeți. Unele poate sunt mai liniștite, însă unele pot fi extrem de înghesuite și cu mult zgomot. Pentru a decide ce este mai bine pentru tine, te-ai putea plimba prin zone diferite, scrie smartimob.ro.
2. Unități de învățământ apropiate – Atunci când sunteți în căutarea unei case sau a unui apartament nu uitați să țineți cont și de apropierea față de creșe, grădinițe, școli, licee, asta dacă aveți deja un copil. Puteți lua în calcul acest aspect și dacă vă doriți pe viitor un copil.
3. Proximitate față de magazine, parcuri, spitale – Nu este de neglijat nici un spital în zonă. Poate la un moment există anumite urgențe, iar o unitate spitalicească în zonă ar fi de mare ajutor, mai ales dacă poate nu avem un autoturism cu care să ne deplasăm rapid. De asemenea, o farmacie poate fi și ea de ajutor, fie magazine și supermakerturi. În cazul în care suntem niște persoane active, un parc ar fi ideal pentru plimbări sau mișcare în aer liber. Dacă mai există și un copil sau mai mulți în familie, atunci trebuie să luați și mai în serios acest aspect.
4. Rețea de transport public – Acest punct este unul dintre cele mai importante atunci când suntem în căutarea locuinței ideale. Drumurile cu mașina sunt de multe ori obositoare, mai ales dacă locuim într-un oraș aglomerat în marea majoritate a timpului, așadar tot ce ne rămâne de făcut este să utilizăm cât mai mult cu putință transportul în comun. Dacă stați în București, metroul ar fi una dintre cele mai rapide variante.
Avantajele și dezavantajele unei case noi
5. Prețul – Odată ce am făcut o analiză a prețurilor locuințelor ne vom da seama dacă proprietarii cer prea mult. Desigur, odată ce aflăm costul total este important să ne gândim foarte bine asupra a tot ceea ce oferă. Dacă ni se pare totuși prea mare, putem să negociem.
6. Casă nouă/casă veche – Important este să aflăm și cât de veche este construcția, sau dacă se află în risc seismic. Mulți aleg case noi construite, însă uită că odată ce dezvoltatorul construiește ansambluri întregi, calitatea poate să lase de dorit, informează artdecozone.ro.
7. Construirea unei case de la 0 – Și aceasta poate fi o opțiune de luat în calcul, dacă nu vrem nici o casă veche, și nici nu avem încredere într-o casă abia construită. Printre avantaje se regăsesc: faptul că știi ce materiale s-au folosit și poți amenaja după bunul plac.
8. Luați în considerare potențialul de revânzare
9. Cereți păreri vecinilor care stau în acea zonă.