De-a lungul anilor au fost lansate o mulțime de teorii ale conspirației, unele dintre ele având legătură cu presupusul zid de gheață din Antarctica. Mai mulți specialiști în domeniu au vorbit despre această situație și au lămurit cum stă, de fapt, treaba cu Antarctica. Iată tot ce trebuie să știi despre asta!

Zidul de gheață din Antarctica

Cu siguranță, și tu ai auzit măcar o dată ciudata teorie cum că pământul este plat, iar la marginea cercului arctic se află Antarctica. Antarctica este considerată un zid de gheață de peste 50 de metri înălțime în spatele căruia se află o altă lume. Acest zid ar avea mii de metri grosime și ar înconjura întregul Pământ care se crede că este plat.

Adepții acestei teorii susțin că acest zid de gheață este păzit de cei de la NASA. Scopul lor este să îl împiedice pe cei care vor să escaladeze zidul să le descopere lumea secretă.

Această teorie a făcut furori în mediul online și a ridicat semne de întrebare în rândul populației. Ei bine, totul este fals. Antarctica este, de fapt, al cincilea continent ca mărime, de pe glob. Acesta acoperă Polul Sud al Pământului. Există numeroase imagini din Antarctica făcute de persoane care au ajuns acolo în expedițiile care au avut loc acum mai bine de un secol, dar și imagini din satelit.

antarctica, zidul de gheata, conspiratie
Zidul de gheață din Antarctica Sursă: fotografie generată de DALL-E

Alte teorii conspiraționale legate de Antarctica

Zidul de gheață nu este singura teorie conspirațională legată de Antarctica. O altă teorie sugerează că sub gheața Antarcticii s-ar afla rămășitele civilizației Atalntidei. Această idee se bazează pe harta antică Piri Reis, care pare să arate continentul antarctic înainte de a fi înghețat. Cu toate acestea, nu există dovezi concrete care să susțină această teorie.

Altă teorie șocantă este cum că Adolf Hitler ar fi avut o bază secretă în Antarctica. Se pare că acesta ar fi avut o expediție acolo înainte de Al Doilea Război Mondial, iar de aici și zvonurile. Ei bine, această expediție chiar a avut loc, însă scopul era legat de nevoia uleiurilor de balenă, nicidecum pentru stabilirea unei baze militare.