Berea este una dintre cele mai vechi și populare băuturi din lume, însă nu poate fi consumată la nesfârșit! Iată când trebuie să renunți la bere, dacă vrei să trăiești mai mult!

La ce vârstă trebuie să renunți la bere?

În România, cea mai populară băutură alcoolică este berea. Aceasta a fost produsă pe teritoriul țării cel puțin din secolul al XIV-lea, iar de atunci au apărut zeci de companii producătoare.

În anul 2020, în România erau 68 de berării active, iar consumul total de bere pe cap de locuitor a fost de 86 de litri pe an.

Neurologul american Dr Richard Restak a dezvăluit vârsta exactă la care crede că ar trebui să renunți la bere.

În cartea sa din 2021, „The Complete Guide to Memory: The Strengthening Your Mind”, își propune să dezlege misterul despre funcționarea memoriei noastre. Acesta susține că alcoolul consumat în ultimii ani de viață poate afecta teribil celulele nervoase.

Citește și: Lista cu substanțe de evitat la volan a fost stabilită! Află ce medicamente sunt interzise

„Alcoolul este o neurotoxină foarte, foarte slabă – nu este bună pentru celulele nervoase. Este esențial să vă abțineți de la alcool într-un stadiu al vieții în care conservarea neuronilor este crucială”scrie acesta, conform ladbible.com.

Potrivit neurologului, după vârsta de 65 de ani oamenii ar trebui să înceapă să scadă semnificativ consumul de alcool, cu scopul de a renunța complet la băutură până la vârsta de 70 de ani, deoarece corpul va avea mai puțini neuroni decât înainte.

Renunțarea la bere
Un pahar cu bere, pe masă. Imagine generată de IA/DALL-E

Consumul de alcool cauzează demență

Unul dintre motivele principale pentru care dr. Restak îi îndeamnă pe oameni să pună jos sticla este pentru a minimiza riscul de a dezvolta demență.

Acest argument este susținut de date împărtășite de Societatea Alzheimer, care au dezvăluit că persoanele care au băut în exces au o rată mai mare de a dezvolta boala.

Potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism din SUA, consumul excesiv de alcool este definit ca fiind consumul a mai mult de 4 băuturi într-o singură zi sau mai mult de 14 băuturi pe săptămână pentru bărbați. În cazul femeilor, acesta implică un consum a peste 3 băuturi pe zi, 7 băuturi pe săptămână.

Citește și: Test rutier. Doar șoferii adevărați știu să răspundă corect

Conform ultimelor recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății, nicio cantitate de alcool nu e considerată a fi sigură. Consumul său cauzează cel puțin șapte tipuri de cancer, precum cancerul de colon și cancerul de sân la femei. Astfel, este important să renunți la bere, dacă îți dorești să trăiești mai mult!