Lacul care are forma hărții României se află în Munții Rodnei și ar ascunde mistere încă nedescoperite. Despre lacul Iezer, care este situat la altitudinea de 1825 de metri, unii spun că ar fi de fapt fără fund, motiv pentru care se tem de el.

Cum se ajunge la lacul care are forma hărții României

Cei mai mulți lasă mașina în stațiunea Borșa, iar de aici încep traseul spre locul spectaculos. Ca și timp, drumul poate fi parcurs în aproximativ două ore, potrivit Apuseni Transilvania.

De asemenea, activistul de mediu Robertin Rusu a explicat pentru Gândul că acest lac a luat naștere, imediat după ce un ghețar s-a retras din acel loc.

Legendele nu se opresc aici, deoarece mulți zic că lacul Iezer ar fi legat cumva cu Marea Neagră. Se zice că un bou ar fi căzut în lac și a fost găsit la mare.

Cândva, oamenii au aruncat niște lemne în apă și au ieșit în mare. Da, se zice că ar avea legătură cu Marea Neagra, că s-a aruncat un fier însemnat. Nu știu foarte multe că n-are nimeni curaj să intre acolo, că-i foarte rece apa. Bătrânii spuneau mai demult că a căzut un bou acolo și l-au găsit în Marea Neagră”, a declarat un localnic pentru jurnalmm.ro.

Imagine reprezentativă pentru Lacul Iezer. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Frumusețea lui însă e ceva ce poate fi contestat, deoarece te va fascina pe loc.

Dacă ajungeți în zonă mai puteți vedea Cascada Cailor, care este impresionantă, Cascada Măgura sau lacul Știol. Mai mult, în rezervația care este a doua cea mai mare din țară, mai puteți admira și alte lacuri glaciare, precum: Buhăescu I, Buhăesu II, Buhăescu III și Buhăescu IV.

Mănăstirea Moisei și Monumentul Eroilor poate fi și ea adăugată pe listă, alături de mofetele terapeutice din Complexul Turistic Borșa, dacă vă doriți clipe de ralaxare într-un cadru de poveste.