Tunelul secret din Munții Bucegi este extrem de controversat. Acesta traversează Muntele Păduchiosu, iar lucrările aici au început în anul 1913. Numeroase legende au apărut pe seama acestui loc, deoarece mulți sunt curioși de ceea ce se află în interior.

De ce a fost închisă intrarea în tunelul din Bucegi?

Tunelul Izvor ar fi trebuit să lege Prahova și Dâmbovița și prevedea de fapt construirea unei căi ferate. Din păcate însă, lucrările s-au oprit din cauza războiului, iar mai apoi au mai fost reluate, însă pentru scurt timp, potrivit Click. Și intrarea a fost betonată la cererea autorităților.

„Exista deja o zonă conflictuală. El în principal a fost gândit ca un element de strategie, pentru că s-a dovedit că Valea Prahovei, care era principala furnizoare de petrol pentru Germania a fost bombardată şi circulaţia întreruptă. Acest tunel ar fi realizat o cale secundară de legătură între Bucureşti şi Sinaia”, a spus arhitectul Dan Niţescu, conform Adevărul.

Legende despre Tunelul Izvor

Una dintre legende spune că în interior ar fi îngropate o locomotivă și rămășițele a 100 de oameni. De asemenea, alții spun că în anul 1985, 2 echipe de la securitate au detonat intrarea pentru a ascunde faptele comise de nemți, mai scrie sursa menționată mai sus. Realitatea însă nu va fi știută niciodată.

În total, calea de acces ar fi trebuit să fie lungă de 20 de kilometri, la ea lucrând germani, ruşi, cehi, unguri și bulgari. Dacă totul decurgea conform planului, tunelul ar fi fost cel mai lung din România.

Imagine reprezentativă pentru un tunel. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Acesta nu ar fi singurul astfel de tunel din țară. Spre exemplu, unii cred că există galerii care comunică prin munte cu Retezatul şi Rarăul, din masivul Ceahlău. Un tunel secret a fost construit și la Casinoul din Sinaia la cel mai apropiat hotel, astfel încât cei care jucau să nu fie văzuți. Și acesta a fost închis.

Tot în Bucegi ar fi fost ascunse și comorile dacilor, de cercetări ocupându-se o direcție secretă a fostei Securități. Chiar și Pentagonul ar fi scanat munții din satelit, însă nici până în ziua de azi nu s-a ajuns la o concluzie.