Tu știi unde se află cea mai mare peșteră din lume? Aspectul ei este cu totul și cu totul parcă desprins din filme, mulți rămânând uluiți de frumusețea ei. Se poate chiar dormi cu cortul aici, experiența fiind una magică, după cum au povestit cei ajunși acolo. Peștera Hang Son Doong are 200 m înălțime, 150 m lățime și aproximativ 6,5 km lungime.

Desigur, numele ei are și o însemnătate. Son înseamnă munte, Doong este numele văii în care trăiește minoritatea etnică Bru Van Kieu.

Cum ajungeți în cea mai mare peșteră din lume?

Ei bine, ea se află în Vietnam, mai precis în Parcul Național Phong Nha-Ke Bang, comuna Tan Trach, districtul Bo Trach, provincia Quang Binh. Aceasta a fost descoperită accidental în anul 1990 de un om al junglei, iar abia în anul 2009 o echipa britanică, The Vietnam Caving Expedition Team a început să o exploreze mai în detaliu.

Imagine reprezentativă pentru cea mai mare peșteră din lume. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Nu oricine poate intra aici, notează Daily Mail. Precis, în total 1 000 de vizitatori pe an sunt autorizați, în grupuri de câte 10. Itinerariul este foarte bine stabilit. Cei care se încumetă trebuie să petreacă 1 și jumătate pe drumul spre peșteră, apoi vor dormi o noapte acolo.

„Această peșteră este numită după păsări. Ele se cuibăresc aici”, a spus un ghid, conform sursei citate mai sus.

Interesant este că în interior există foarte multe stalactite gigantice, păduri tropicale. Acolo s-ar afla și un râu, însă  momentan niciun explorator nu l-a descoperit încă, scrie Oxalis Adventure. Tot în interior veți putea vedea în timpul aventurii planificate perlele care s-au format din picăturile de apă din tavan, dar și ceea ce cercetătorii au numit Marele Zid al Vietnamului. Cu siguranță în timp, aici vor mai ajunge și alți experți, deoarece mai sunt multe de descoperit. Cei care s-au oprit nu au mai putut rezista în interior, chiar dacă aveau butelii de oxigen.