Cu toate că de-a lungul timpului s-au descoperit foarte multe lucruri despre Univers, lucrurile pe care nu le cunoaștem sunt mai multe decât cele cunoscute. Există multe persoane care își pun întrebări nemărginite despre Univers și răspunsurile sunt infinite.
Ar fi imposibil să răspundem la toate întrebările pe care le avem despre Univers. Tu știai despre aceste lucruri?
Inseparabilitate cuantică
Este un fenomen în care stările cuantice ale mai multor obiecte diferite s-ar putea cupla între ele. Asta înseamnă că două materiale care se află în zone total opuse din Univers ar putea schimba informații foarte repede chiar dacă sunt la distanțe foarte mari.
BLC-1
Sunt foarte multe persoane care s-au gândit că ar putea exista extratereștrii. Cu toate acestea, unii oameni nu au acceptat doar teoria și au făcut tot posibilul să descopere potențiali extratereștrii.
BLC-1 este un proiect care are ca scop căutarea vieții extraterestre până în zilele de azi și se folosesc de telescoape radio care pot asculta zone aflate la mii de ani lumină de oameni.
Semnalul a fost raportat pe data de 18 decembrie 2020. Semnalul avea o frecvență de 982.002 Mhz a fost înregistrat din direcția unei stele care era foarte aproape de Pământ, iar aceasta era la o distanță de 4 ani lumină.
Antimateria
Antimateria este denumirea dată opusului materiei, formată din anti-protoni, anti-neutroni și pozi-troni (opuși electronilor). Similar cu cum „ziua” poate însemna atât perioada de 12 ore de lumină, cât și intervalul complet de 24 de ore care include și noaptea, termenul „materie” este utilizat pentru a descrie atât opusul antimateriei, cât și întreaga masă de materie și antimaterie existentă în univers.
Antimateria constă în antiparticule. În timp ce atomii din care sunt alcătuite obiectele folosite de oameni conțin protoni, electroni și neutroni, anti-atomii, sau atomii din antimaterie, sunt compuși din antiprotoni, pozi-troni (antielectroni) și antineutroni. Principala diferență dintre o antiparticulă și particulă este că aceasta din urmă are o sarcină opusă, dar aceeași masă ca și particula sa corespunzătoare.
Atunci când o particulă se ciocnește cu antiparticula sa, cele două se distrug reciproc, eliberând raze gamma și fotoni cu energie ridicată. Paul Dirac a avansat ipoteza existenței antimateriei în anul 1928.
Raze Cosmice
Razele cosmice reprezintă particule subatomice care își au proveniența fie din galaxia noastră, fie din alte galaxii. Aceste particule pot fi generate de evenimente extrem de violente din cosmos, cum ar fi exploziile de supernove sau activitatea din jurul găurilor negre.
Când o astfel de particulă cosmică pătrunde în atmosferă, interacționează cu atomii și moleculele atmosferice, provocându-și dezintegrarea într-o cascada de particule secundare elementare, cum ar fi electroni, miuoni, neutrini etc.
Atmosfera devine astfel un fel de detector natural pentru observarea fenomenelor numite jerbe atmosferice. Aceste jerbe atmosferice permit detectarea indirectă a radiațiilor cosmice primare de pe Pământ, deoarece reprezintă urmele rămase în urma interacțiunii particulelor cosmice cu atmosfera terestră.