Iată top 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni! Mai mulți cercetători au analizat o bază de date în care au fost incluși mai mulți oameni de succes, astfel obținând cele mai comune nume.

Tu te regăsești printre aceștia? Puteți chiar să vă inspirați de aici în alegerea unui nume pentru copilul abia născut. Mulți chiar cred că numele va purta noroc pruncului în viață.

Tu ai auzit de aceste prenume ale celor mai deștepți oameni?

De exemplu, cel mai comun nume este John, sau Ion, potrivit Independent, iar la fete Mary sau Maria. Spre exemplu, Marie Curie a fost un pionier în domeniul radioactivității. Marie Curie a depășit plafonul de sticlă al comunității științifice, fiind chiar și prima persoană și singura femeie care a câștigat premiul Nobel de 2 ori. Mulți nu știu, însă ea a fost și femeie care a devenit profesor la Universitatea din Paris, notează Ebu Birdie.

Imagine reprezentativă pentru un copil deștept. „Sursă: Fotografie generată de AI”

De asemenea, alte nume care au fost întâlnite la oamenii deștepți sunt Robert, William, Albert, Leonardo, Isac, Nicolas, Thomas, Emanuel, Charles, David, Richard, George sau Paul.

Top nume de femei deștepte:

  • Maria
  • Elisabeta
  • Ana
  • Margareta
  • Alice

Printre cei mai deștepți oameni din lume se numără:

1. Johann Goethe – Acesta este”ultimul om din lume care le știe pe toate”, conform Business Insider. Coeficientul său de inteligență este undeva între 210 și 225.

2. Albert Einstein – Cu toții știu că acesta a fost un fizician desăvârșit. Coeficientul său de inteligență a fost estimat între 205 și 225, mai notează sursa menționată mai sus. El a câștigat și premiul Nobel pentru fizică. La vârsta de 76 de ani a încetat din viață, după o hemoragie internă.

3. Leonardo da Vinci – Mulți îl cunosc ca fiind un artist iscusit. IQ-ul său se situează în jurul valorilor 180 și 220. El a creat și celebra pictură Mona Lisa, care astăzi este expusă în muzeul Louvre din Paris. Desigur, de-a lungul vieții, acesta a mai pictat și alte tablouri celebre precum Botezul lui Hristos, Madona cu Garoafă sau Fecioara între stânci.