Strugurii sunt delicioși, iar integrați în prăjituri oferă un gust de-a dreptul aparte. Iată cum poți pregăti o delicioasă tartă cu struguri! Este gata în doar câteva minute și nici nu e nevoie să o bagi la cuptor.
Tartă cu struguri
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu vom avea nevoie decât de câteva ingrediente simple.
- 300 de grame de struguri
- trei ouă
- 150 de grame de zahăr
- 60 ml de ulei
- 200 de grame de făină
- jumătate de pliculeț de praf de copt
- 80 de grame de iaurt sau de smântână.
- vanilie
- 120 de grame de zahăr pudră
- o lingură de zeamă de lămâie
- mentă
- două sau trei linguri de suc de struguri
Cum pregătim acest deset delicios
În primul rând, trebuie să separăm albușul de gălbenușuri, apoi să batem albușurile cu puțină sare. Mai departe, vom adăuga și puțin zahăr, cât și gălbenușurile, amestecăm bine, iar acum va trebui să adăugăm și iaurtul, vanilia și uleiul. După ce totul devine omogen, putem pune și praful de copt.
Acum, vom spăla bine strugurii, îi vom usca și îi vom amesteca cu două linguri de făină. Într-o tigaie suficient de mare vom pune hârtie de copt, iar compoziția blatului va fi adăugată încet, urmată de strugurii dați prin făină.
Vom tăia surplusul de hârtie de copt, vom acoperi tigaia cu un capac, preferabil transparent, pentru a urmări mai bine coacerea. Tigaia se pune pe ochiul cel mai mic al aragazului, iar focul trebuie dat foarte încet. În 10 minute, partea de jos ar trebui să se rumenească, iar în 20 – 25 de minute, tarta ar trebui să fie coaptă pe o parte.
După ce este făcută, o vom întoarce și pe partea cealaltă și o vom lăsa să se coacă complet. După ce s-a făcut, o vom lăsa la răcit și ne vom ocupa de glazură. Practic, tot ce trebuie să facem este să amestecăm zahăr pudră cu zeama de lămâie și sucul de struguri. În final, vom obține o cremă pe care o punem pe tartă și pe care o putem decora și cu mentă și alți câțiva struguri.