Iată unde este cea mai mare câmpie de sare din lume! Ea este pur și simplu încântătoare și foarte mulți turiști își doresc să ajungă aici. Cu siguranță fotografiile obținute vor fi unele de vis! Ce zici, ți-am stârnit curiozitatea?

Curiozități despre cea mai mare câmpie de sare din lume

Acest ”Deșert de sare”, cum este denumită Salar de Uyuni se află în Bolivia, la o altitudine de 3656 m deasupra nivelului mării. Interesant este faptul că dedesubtul său se află aproximativ 11 milioane de tone de litiu extrem de căutat, scrie Live Science.

Imagine reprezentativă pentru Salar de Uyuni . „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Mai mult, câteva bucăți în formă de de fagure de miere se găsesc în cele mai uscate colțuri ale deșertului, făcând peisajul impresionant. Cu toate astea, un profesor a declarat pentru sursa citată mai sus că zona nu a fost mereu așa, în urmă cu aproximativ 5 milioane de ani regiunea fiind joasă.

„Natura ne prezintă o enigmă evidentă și fascinantă care ne stimulează curiozitatea și, prin urmare, ne îndeamnă să o rezolvăm – chiar și fără a avea în minte vreo posibilitate directă de aplicare ulterioară”, a spus fizicianul Jana Lasser de la Universitatea de Tehnologie din Graz, potrivit Science Alert.

Atunci când plouă totul pare un orizont fără sfârșit, locul devenind cea mai mare oglindă din lume.

Ce alte lucruri mai poți face în Bolivia?

Trebuie neapărat să ajungeți în La Paz, care este de altfel și cea mai înaltă capitală din lume. Orașul se află la 3 650 de metri deasupra mării, oferind o experiență unică. Puteți lua chiar și telecabina pentru a admira împrejurimile.

Valle de la Luna (Valea Lunii), este un alt loc parcă ireal. Aici te vei simți ca în spațiu, datorită formațiunilor neobișnuite. Lacul Titicaca, Isla del Sol, Pădurea tropicală amazoniană, Copacabana, Ruinele din Tiwanaku sunt alte locuri pe care ar trebui să le vezi măcar o dată în viață.