Iată unde se află cel mai mare covor din lume! Acesta se întinde pe 60.546 de metri pătrați și are 2,2 miliarde de noduri legate manual și îl puteți admira în Abu Dhabi. Mai precis, în Moscheea Sheikh Zayed Al Nahyan.

Unde a fost confecționat cel mai mare covor din lume?

Covorul a fost făcut în Iran de 1 200 de țesători, care au folosit în total 38 de tone de lână și bumbac, notează pcgaustralia.com. Modelul este într-adevăr unul spectaculos, culorile predominante fiind verdele și bejul. Parcă pe el sunt reprezentate niște flori. Desigur, lucrul la acest covor a început în martie 2006, și a durat aproximativ un an și jumătate, potrivit catalinarug.com. Când a fost finalizat, el a fost transportat cu un avion în 2 părți, chiar în sala de rugăciuni, acolo unde a fost asamblat.

În acest moment, el ar fi evaluat la peste 8 milioane USD. Tot în Marea Moschee este expus și cel mai mare candelabru din lume. El are 12 tone, fiind construit din mii de cristale.

Imagine reprezentativă pentru cel mai mare covor. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Dacă vă doriți să ajungeți în acest obiectiv turistic, care este de altfel și una dintre cele 7 minuni ale lumii trebuie să știți că intrarea este gratuită. Cu toate astea, trebuie să respectați niște reguli stricte privind îmbrăcămintea, pozele și anumite semne care pot fi interpretare. Totodată, trebuie să respectați sfaturile pe care vi le dau angajații din interior și să nu depășiți cordoanele.  Ea a fost construită între 1996 și 2007 pe o suprafață de teren de aproximativ 12 hectare, marmura de Macedonia impresionând turiștii.

Interesant este faptul că  în sala principală pot încăpea până la 40.000 de credincioși.

Al doilea cel mai mare covor din lume se află în Moscheea Muscat din Oman și are 22 de tone, în timp ce al treilea covor se află în Moscheea Amin din Oman. Turiștii sunt uimiți de frumusețea lor.