Thailanda poate fi destinația ideală pentru luna de miere, și nu numai. Aici puteți veni și cu copiii, deoarece sunt o mulțime de activități care pot fi experimentate, toate fiind unice și de neuitat. Este foarte import să fiți atenți însă când vă planificați vacanța, dar și să întocmiți un itinerariu, astfel încât să nu omiteți anumite obiective turistice.

Când să mergi în Thailanda?

”Țara zâmbetului” se află în Asia de Sud-Est, fiind una dintre cele mai râvnite destinații când vine vorba de plaje, relaxare și excursii. Ideal ar fi să ajungeți acolo între lunile decembrie și martie, deoarece atunci va fi cald și vă veți putea plimba în voie, scrie The Times.

În decembrie, un bilet din București spre Bangkok, costă în jur de 4000 de lei, dus-întors, având o escală în Istanbul, potrivit site-urilor care se ocupă de zboruri.

Imagine reprezentativă pentru Thailanda. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Dacă vă faceți griji în privința cazărilor, aveți o mulțime de opțiuni, atât în Bangkok, cât și în Chiang Mai, Phuket și Koh Samui. De exemplu, românii nu mai au nevoie de o viză, începând cu 1 iunie 2024. Așadar, veți avea la dispoziție 60 de zile pentru a vizita în voie Thailanda.

Ideal ar fi să veniți aici pentru cel puțin 2 săptămâni, astfel încât să bifați toate zonele. Spre exemplu, în sud puteți găsi plaje, în nord munți, iar în câmpiile centrale Bangkok și cele mai mari rezervații naturale din Thailanda.

În general, cei care ajung aici își închiriază mașini, biciclete sau scutere. De asemenea, este important să le respectați cultura, să nu faceți plajă topless sau să strigați. Insultarea religiei poate atrage pedeapsa cu închisoarea, notează Lonely Planet.

Activități interesante la care puteți participa

Printre cele mai tari activități se numără excursia la sanctuarul elefanților din Phuket, acolo unde puteți interacționa direct cu animalele. Aceasta costă în jur de 320 de lei de persoană. Mergeți pe insula James Bond sau pe insula Phi Phi. Insulele Racha și Insula Coral trebuie să fie și ele neapărat puse pe listă, deoarece ambele sunt impresionante. O excursie aici costă în jur de 220 de lei.

Dacă sunteți curajoși puteți experimenta White Water Rafting, plimbările cu ATV-urile sau Zipline-ul. Central Phuket Floresta este un acvariu imens unde veți putea vedea numeroase creaturi marine. Parcul acvatic Splash Jungle din Phuket cu siguranță îi va face pe copii extrem de fericiți.