Salată de conopidă. Această rețetă este extrem de simplă, dar foarte delicioasă. Se prepară în doar câteva minute și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Rețeta a făcut furori în mediul online, iar sute de persoane au încercat să o facă acasă.
Salată de conopidă
Rețeta de salată de conopidă a făcut furori pe internet. Potrivit Cosânzenele Gătesc, metoda de preparare este extrem de simplă, iar lista de ingrediente nu este deloc amplă. Astfel, ai nevoie de:
- o conopidă mai mică
- 3 linguri de iaurt
- 2 linguri de maioneză
- 1-2 căței de usturoi
- o linguriță de suc de lămâie
- sare și piper după gust
- mărar proaspăt
- ceapă verde
În cazul în care țineți post, folosiți iaurt vegan și maioneză vegană.
Modul de preparare al salatei de conopidă
Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să desfacem buchetele de conopidă, după care să le spălăm bine și să le punem în apă, la fiert, cu puțină sare. Se lasă la foc pentru aproximativ 5-6 minute sau mai mult, cât să se înmoaie. Pentru a ne da seama dacă s-au înmuiat suficient, introducem ușor cuțitul în ele, apoi le băgăm în apă cu gheață pentru a stopa procesul de fierbere și a se răci rapid. Atenție! Acesta este un pas opțional. În cazul în care nu ne grăbim să le gătim, le putem lăsa în sită, așteptând să se răcească.
Sosul se prepară foarte ușor. Amestecăm iaurtul cu maioneza, usturoiul mărunțit, sucul de lămâie și sare după gust. Ulterior, mărunțim buchetele de conopidă, însă trebuie să avem grijă să nu le transformăm în piure. Le punem apoi într-un bol și adăugăm sosul peste ele, mărarul, dar și ceapa verde.
La final, punem salata la rece pentru circa 30 de minute, astfel încât gusturile și aromele să se îmbine perfect și să se omogenizeze. Salata se poate servi cu pâine proaspătă și o băutură răcoritoare. Rezultatul este wow, iar preparatul tău va face cu siguranță furori printre musafiri.